Informare meteo de vânt puternic în toată țara și ninsori la munte, până vineri după-amiază


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de vânt puternic în toată țara și ninsori la munte, care va intra în vigoare miercuri noapte și va fi valabilă până vineri după-amiază.

Astfel, potrivit meteorologilor, în intervalul 15 martie, ora 23 – 17 martie, ora 15, la munte vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și, mai ales în cursul zilei de joi (16 martie) și în noaptea de joi spre vineri (16/17 martie), se va depune strat nou de zăpadă, pe arii restrânse mai consistent, îndeosebi în zona Carpaților Meridionali și Orientali. Temporar vântul va avea intensificări cu viteze de peste 60…70 km/h, iar pe crestele înalte rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

Intensificări temporare ale vântului cu viteze de 50…60 km/h vor fi și în restul teritoriului, cu precădere în regiunile estice, nordice și centrale.

ANM mai precizează că mai ales în noaptea de joi spre vineri (16/17 martie), precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala în estul și sud-estul Transilvaniei, pe arii mai restrânse în Moldova și izolat în Muntenia. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de