Flutur de acord cu Cușnir că fanfara și folclorul nu sunt pe gustul tineretului. Cușnir către Flutur: Sunt și lucruri pe care le apreciez la dumneavoastră


Intră acum și în grupul de

Consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir a suprins, joi, plenul Consiliului Județean Suceava când a vorbit despre aspectele de apreciat ale președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, explicând că lucrurile vor evolua atunci când vor fi apreciate părțile pozitive și nu blamate defectele oamenilor.

Consiliul Județean Suceava a discutat la proiectul de hotărâre privind bugetul instituției contestația depusă de Asociația Creativities din Suceava care a solicitat ca bugetul alocat activităților de tineret să fie majorat de la 30.000 de lei la 100.000 de lei.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că până acum nu s-au alocat de loc fonduri pentru activitățile de tineret, iar când a fost alocată o sumă, în premieră a fost depusă și o contestație. El a solicitat consilierilor să respingă această contestație arătând că CJ Suceava va sprijini pe cât posibil acțiunile tinerilor.

Consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir a arătat în timpul dezbaterilor că trebuie să se conștientizeze că fanfara și folclorul nu sunt pe gustul tineretului urban și consideră că se pot aloca mai mulți bani pentru tineri sau măcar să fie încurajate evenimentele care se adresează tinerilor.

„Contrar aparențelor sunt aspecte pe care le apreciez la dumneavoastră domnule Flutur, dar și la fiecare dintre colegii consilieri județeni. Si atunci va funcționa bine Consiliul Județean Suceava, țara și județul, când ne vom concentra pe părțile pozitive și nu pe defectele oamenilor”, a spus Cușnir.

El a apreciat că este nevoie de o efervescență a culturii la Suceava și a prezentat o comparație cu județul Bistrița Năsăud.

Astfel, în timp ce Suceava alocă 9,7 milioane de lei pentru activități culturale, județul vecin alocă 6 milioane de lei, dar că evenimentele pe care le realizează cei din Bistrița cu mai puțini bani sunt impresionante.

„Cultura nu înseamnă doar fanfară și folclor. Cultura înseamnă literatură, teatru, pictură, sculptură, muzică clasica, folk și multe altele”, a spus consilierul județean PSD.

El s-a adresat „părții pozitive” a lui Gheorghe Flutur: ”Să încercăm să luăm ce e bun de la alții, să devenim mai eficienți în cheltuirea banului public pentru cultură și să facem un schimb de experiență Suceava-Bistrița pe administrarea și dezvoltarea culturii”, a spus Cușnir.

Consilierul județean PSD a arătat că speră să se ajungă ca și Suceava să aibă sute de evenimente de calitate și nu doar fanfară și folclor.

Pe de altă parte, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a apreciat că poate vorbi de „ziua surprizelor” pentru discursul lui Cușnir apreciind acest mod de abordare.

El a spus că este normal ca autoritățile să se aplece spre mai multe domenii în ceea ce privește manifestările culturale  și nu pe o singură direcție.

”Actul de cultură trebuie să răspundă unor obiective pe care noi ni le fixăm”, a spus Flutur.

El a arătat că județul Suceava are turism și infrastructură turistică și că intenția sa a fost de a atrage turiști folosind tradiții și folclor.

”Poate că mergând pe astea mai mult, am tratat cu mai puțini  bani pe alte domenii”, a adăugat Flutur.

El a spus că este deschis pentru o nouă abordare a evenimentelor culturale.

Flutur a ținut să menționeze că CJ Suceava organizează Bucovina Rock Castle, un eveniment pentru tineri.


Intră acum și în grupul de