COMUNICAT DE PRESA : AVIZ AMATORILOR


Intră acum și în grupul de

Competitia deschisa între partidele ce-si pregatesc listele pentru alegerile locale începe sa dobândeasca aspecte dramatice si, pe alocuri, tragico-comice. Niciunul dintre cei lansati în cursa nu se sfieste sa recurga la orice tip de metoda de „convingere” a candidatilor celorlalte partide în scopul obtinerii unui „transfer” de jucatori. Bani, promisiuni de prim loc pe lista, consemnari în istorie, conduite ireprosabile post electorale, si, în general, orice vrea sa auda candidatul. Cât e adevar si cât e minciuna, o va constata fiecare dintre cei convinsi pe pielea lui.

Una din întâmplarile triste ale acestei perioade agitate îl are ca protagonist pe un falticenean cinstit, ce-si dorea sa candideze la functia de primar din partea Partidului Conservator. Valul de promisiuni al celor de la PNG legate mai ales de însemnatele sponsorizari de care va beneficia acest partid, l-au  determinat sa faca pasul spre aceasta formatiune. Zis si facut. Conform întelegerii cu liderii locali ai PNG, candidatura pentru primar a fost depusa cu numele „convinsului”. Dar asta numai pentru scurt timp. Ulterior, candidatura a fost scoasa la mezat de aceiasi lideri locali. Cum Partidul Conservator s-a repliat rapid si si-a gasit un candidat si mai iubit de falticeneni, omul nostru a ramas si fara partid si fara promisiuni.  

Povestea al carui protagonist sigur nu merita ce i s-a întâmplat, demonstreaza fragilitatea si lipsa de suport  real a migratiei între formatiuni politice. Si mai trage un serios semnal de alarma. Si cum un vechi proverb românesc ne învata sa masuram de zece ori si sa taiem o singura data, iar o alta vorba din batrâni ne atentioneaza sa nu sarim din lac în put, morala întâmplarii este valabila pentru oricine. Si vine tot din întelepciunea populara: exemplele bune strica moravurile proaste.  
 

Biroul Judetean al PC Suceava 


Intră acum și în grupul de