Gheorghe Flutur a provocat „blocaje majore in agricultura romaneasca” si a lasat „cartoful fierbinte” in mana altui ministru


Intră acum și în grupul de

Purtatorul de cuvânt al PSD Suceava, Virginel Iordache, a declarat luni, într-o conferinta de presa, ca senatorul PD-L Gheorghe Flutur, ar trebui sa participe la întâlnirile PSD din localitatile judetului si sa raspunda la numeroasele întrebari ale locuitorilor. Astfel, oamenii întreaba de ce nu sunt împroprietariti cu padure în conditiile în care din anul 2005 au obtinut dreptul de proprietate, ce documente au nevoie pentru a-si intabula gratuit terenurile, în conditiile în care intabularea unui teren costa pâna la de patru ori pretul terenului, în ce localitati sunt tribunalele pamântului si notariatele satesti, sau unde sunt fondurile pentru dezvoltarea fermelor.

În opinia lui Virginel Iordache, Gheorghe Flutur a provocat „blocaje majore în agricultura româneasca” si a lasat „cartoful fierbinte” în mâna altui ministru al Agriculturii si a parasit barca PNL, plecând la PD-L.

Purtatorul de cuvânt al PSD Suceava a reamintit ca în noiembrie 2007, fostul presedinte al PNL Suceava, Ion Lungu, actual candidat PD-L, spunea ca singura nerealizare a Guvernului condus de Calin Popescu Tariceanu a fost cea privind promisiunile din domeniul agriculturii facute de Gheorghe Flutur.  

În replica, senatorul Gheorghe Flutur le reaminteste „mai noilor colegi de ideologie cu premierul Tariceanu” ca acesta l-a schimbat cu un an si jumatate în urma din functia de ministru si le sugereaza sa invite la aceste întâlniri pe ministrul actual din guvernul pe care ei îl sprijina. Acesta a tinut sa precizeze ca de numele sau se leaga programe si proiecte serioase, cum ar fi absorbtia integrala a fondurilor europene, eliminarea steguletelor rosii si aderarea Agriculturii românesti la UE, Programul „Fermierul”, laudat acum de Calin Popescu Tariceanu, renta viagera sau legile proprietatii.  


Intră acum și în grupul de