O greseala a primarului de Dolhasca, impiedica realizarea constructiei unei noi scoli


Intră acum și în grupul de

Deputatul PD-L de Suceava, Romica Andreica, a anuntat luni, ca va interpela ministrul culturii si cultelor cu privire la procedurile ce trebuie urmate în cazul rezolvarii problemei de la Dolhasca. Deputatul a spus ca în orasul mentionat, în apropiere de Manastirea Probota, s-a început constructia unei noi scoli, pe amplasamentul unei mai vechi unitati de învatamânt.

Toate acestea fara însa a se solicita din partea Ministerului, aprobarile necesare, în conditiile în care zona este una protejata prin lege. Romica Andreica l-a acuzat pe primarul în functie, Maria Cojocaru, de faptul ca a dat autorizatie de constructie fara a avea toate actele în regula. Pe deasupra, inspectori ai Ministerului au solicitat în scris edilului-sef al orasului, sa înceteze lucrarile si sa demoleze ceea ce s-a realizat fara aviz din partea lor.

„E mare pacat ca o greseala de primar poate duce la împiedicarea dezvoltarii unei localitati”, a spus Romica Andreica, cu mentiunea ca fondurile pentru reconstructia scolii provin dintr-un împrumut de la Banca Mondiala.


Intră acum și în grupul de