MCTI a lansat „Ghidul privind realizarea paginilor web pentru autoritatile si institutiile administratiei publice”


Intră acum și în grupul de

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a lansat spre consultare publica, „Ghidul privind realizarea paginilor web pentru autoritatile si institutiile administratiei publice centrale si locale din România”.

Documentul propune îmbunatatiri ale site-urilor web ale administratiei publice în ceea ce priveste formatul, continutul informational, dezvoltarea propriu-zisa si uniformizarea accesului la paginile web, în conformitate cu standardele europene.

De asemenea, ghidul trateaza si accesibilitatea site-urilor web pentru persoanele cu dizabilitati (deficiente de vedere, auz, motorii, de învatare, cognitive si neurologice etc.), introducând cerinte acceptate la nivel mondial, precum timp de raspuns suficient pentru optiunile puse la dispozitie, fisiere video sau audio însotite de text, eliminarea comenzilor vocale pe website etc.

Adoptarea solutiilor propuse de MCTI în „Ghidul privind realizarea paginilor web pentru autoritatile si institutiile administratiei publice centrale si locale” are drept scop cresterea eficientei în administratia publica, prin îmbunatatirea interactiunii cu cetatenii si mediul de afaceri, în cadrul serviciilor de eGovernment.

„Ghidul privind realizarea paginilor web pentru autoritatile si institutiile administratiei publice centrale si locale” poate fi consultat în termen de 30 de zile calendaristice pe site-ul MCTI, www.mcti.ro, sectiunea Tehnologia Informatiei, subsectiunea Ghiduri IT. Sugestiile pot fi transmise Directiei Generale pentru Tehnologia Informatiei si Programe Europene în Domeniul IT, la adresa de e-mail: [email protected].


Intră acum și în grupul de