Harșovschi: Primăria Suceava testează gratuit un nou tip de autobuz electric care are autonomie de 170 de kilometri


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat, luni, că municipalitatea a început testarea unui nou tip de autobuz electric în condițiile în care Primăria va achiziționa cu fonduri europene 40 de astfel de mijloace de transport în comun.

Viceprimarul a arătat că până la achiziția prin licitație publică a autobuzelor electrice, cu fonduri europene sunt analizate cele mai bune modele existente pe piață.

„Timp de zece zile, vom avea în teste, gratuit, pentru a vedea cum se „descurcă” în municipiul Suceava, un autobuz electric Solaris”, a anunțat Harșovschi.

El a spus că acest autobuz are o autonomie de 170km și timp de încărcare lentă de patru ore.

„Am discutat cu reprezentanții firmei producătoare și am văzut autobuzul la treabă. La sfârșitul acestei perioade vom putea trage concluziile despre cum s-a „descurcat” pe străzile aglomerate din Suceava și cum s-a adaptat la relieful și condițiile noastre climaterice”, a adăugat Lucian Harșovschi.

Un alt autobuz electric a fost testat în 2013 în municipiul Suceava, acesta fiind produs de compania BYD, recunoscuta la nivel mondial ca cel mai mare producător de baterii reîncărcabile şi în ultimii ani drept cel mai important producător de autobuze propulsate de motor electric.

Autobuzul model K9 respectiv avea o autonomie de 250 km cu o singură încărcare în condiții de trafic urban, cea mai mare autonomie atinsă de un astfel de vehicul până în prezent.(N.B.)


Intră acum și în grupul de