Ion Lungu anunță modificări de proiect la Zona de Agrement Tătărași: Termenul de finalizare rămâne luna iulie


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, luni, că a decis, împreună cu proiectantul, unele modificări în proiectul Zonei de Agrement Tătărași în condițiile în care de la conceperea proiectului au apărut noi construcții în zonă.

Lungu a inspectat, luni,  lucrările care se derulează la Zona de Agrement Tătăraşi.

El a spus că în condițiile în care s-a modificat situația inițială a proiectului din anul 2009 după ce au apărut noi construcții în zonă, a decis în luni dimineața, împreună cu proiectantul să fie reamplasate debarcaderul şi dispensarul medical pentru a nu fi blocat accesul cetățenilor care şi-au construit case în zonă.

„Termenul de dare în funcțiune a zonei de agrement rămâne luna iulie”, a menționat Lungu.

El a mai făcut apel celor care construiesc case în cartierul Europa să care surplusul de pământ şi să nu-l mai amplaseze pe traseul căilor de acces.

Viceprimarul Sucevei Marian Andronache a declarat, joi seara, în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că în ceea ce privește lucrările la zona de agrement care se amenajează în zona Tătărași sunt câteva probleme legate de accesul la proprietățile din zonă, dar că se va soluționa problema, fiind vorba de detalii tehnice,

El a dat asigurări că această investiție va fi funcțională în luna iulie astfel încât sucevenii să se poată bucura încă din acest an de această investiție.

 „Zona de agrement nu este pe o suprafață extraordinar de mare. E pe o suprafață de 7,5 hectare. Avem două iazuri în zonă pe care ar fi păcat să le lăsăm de izbeliște și să transformăm toată zona într-o groapă de gunoi pentru că la un moment dat practic asta era”, a spus viceprimarul.

El a menționat că după ce se va finaliza zona de agrement se va decide și cum va fi administrată, în regie proprie sau activitatea va fi externalizată unei firme.

„Toate dotările sunt trecute în contract și vor fi aduse: bărcuțe, hidrobiciclete, tot ce trebuie. Teren de minigolf, loc de joacă”, a spus Andronache.

El consideră că cea mai bună variantă ar fi ca zona de agrement să fie gestionată în regim privat.

Totodată, Marian Andronache susține că pentru suceveni va trebui amenajat și Parcul Șipote ca zonă de agrement dacă acesta va fi transferat la municipalitate, iar o nouă zonă de agrement ar putea fi realizată în luna râului Suceava, dar că aceasta va putea fi realizată doar printr-un proiect cu fonduri europene.(N.B.)


Intră acum și în grupul de