Cal cazut intr-un canal de colectare a apelor pluviale – salvat de pompieri

Un cal care a cazut într-un canal de colectare a apelor pluviale a fost salvat dupa interventia pompierilor suceveni. Animalul a fost scos cu ajutorul a doua echipaje ale ISU Suceava si o macara dupa doar 30 de minute.

În momentul incidentului, calul se afla împreuna cu stapânul pe marginea unui drum din localitatea Mihoveni, comuna Scheia, unde pastea iarba abia rasarita. Stapânul animalului nu a vazut ca în locul în care se afla exista si un canal tehnologic al carui capac fusese furat, iar când animalul a dat sa mearga înapoi, a cazut cu picioarele din spate în gura canalului, intrând mai bine de jumatate prin gura canalului .

La început, stapânul a încercat sa-l scoata singur, dar vazând ca nu poate, a sunat de urgenta la 112, solicitând ajutorul echipajelor ISU Suceava.

Imediat, la fata locului s-au deplasat doua echipaje însotite de o macara (ajutor cerut de la o societate de constructii).

Dupa o jumatate de ora de chinuri, animalul a fost scos din „capcana” viu si nevatamat, spre bucuria celor care au fost prezenti la actiune si a stapânului care nu s-a miscat nici un moment de lânga cal, tinându-i capul în brate.