CJ a intocmit 34 proiecte, care prevad reabilitarea a 1.200 de kilometri de drumuri judetene


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mîrza, a declarat marti, într-o conferinta de presa, ca institutia a întocmit 34 de proiecte de finantare prin Programul Operational Regional 2007-2013, care prevad reabilitarea a 1.200 de kilometri de drumuri judetene, ceea ce reprezinta întreaga retea de drumuri administrata de CJ Suceava.

Acesta a precizat ca din cele 34 de proiecte, sapte sunt depuse la Agentia Regionala de Dezvoltare Nord Est, iar doua dintre acestea au trecut de comisiile de evaluare si urmeaza sa fie finantate din acest an.

Astfel, vor fi reabilitate drumurile Darmanesti-Calafindesti-Siret, pe o lungime de 27 de kilometri, lucrarile fiind evaluate la 7,38 de milioane de euro, si drumul judetean Salcea-Veresti-Roscani, pe o distanta de 18 kilometri, costurile fiind estimate la 3,92 de milioane de euro.

Gavril Mîrza a mai spus ca CJ Suceava are depuse în vederea obtinerii finantarii, prin POR si Phare CBC, un numar de 11 proiecte în valoare de 50 de milioane de euro, are în curs de implementare un numar de 11 proiecte cu finantare externa în valoare de 100 de milioane de euro si are în pregatire un numar de alte 17 proiecte, în valoare de 61 milioane de euro. 


Intră acum și în grupul de