Pistol și trei încărcătoare, dar și țigări de contrabandă găsite în Vama Siret ascunse într-un autoturism înmatriculat în Belgia


Intră acum și în grupul de

Un pistol de calibru 9 mm, trei încărcătoare şi peste 2300 de pachete de ţigări au fost descoperite, în noaptea de luni spre marţi, de poliţiştii de frontieră din PTF Siret într-un autoturism condus de un bărbat cu dublă cetăţenie româno-ucraineană.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef Ilie Poroch Seriţan, a precizat, marţi, într-un comunicat de presă că, în noaptea de luni spre marţi, un  bărbat în vârstă de 32 de ani, cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, s-a pretentat în PTF Siret, conducând un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Belgia.

În timpul controlului efectuat asupra maşinii, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au observat în compartimentul roții de rezervă un loc special amenajat, în care au  descoperit 2.340 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, un pistol calibru 9mm şi trei încărcătoare din categoria armelor letale supuse autorizării.

“Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor şi munițiilor şi contrabandă calificată, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului  de pe lângă Judecătoria Rădăuți, la finalizare urmând a fi dispuse masurile legale  ce se impun”, a precizat Poroch Seriţan.

El a spus că atât arma letală, cât şi cele trei încărcătoare au fost reținute de polițiștii de frontieră, urmând să fie predate Serviciului Arme şi Muniții din cadrul IPJ Suceava, iar țigările în valoare de  3.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava a mai spus că şoferul autoturismului a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 10.000 lei, iar autoturismul a fost ridicat în vederea confiscării, deoarece avea confecționat locaș special amenajat.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de