Ministrul secretar de stat in vizita la ISU „Bucovina”

Aflat în judetul Suceava pentru rocada oficiala realizata la nivelul Prefecturii Suceava între prefect si subprefect, ministrul secretar de stat din cadrul Ministerului de Interne si Reforma Administrativa, Paul Victor Dobre a facut o vizita si la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava. Între conducerea ISU „Bucovina” Suceava  si ministrul secretar de stat Paul Dobre, a avut loc o serie de discutii privind modul de rezolvare a situatiilor de urgenta produse pe teritoriul judetului Suceava, stadiul implementarii proiectului privind operationalizarea Centrului de Coordonare si Conducere a Interventiilor în Situatii de Urgenta, modul de integrare a noilor angajati din anii 2006, 2007, dar si gestionarea resurselor financiare, materiale si umane.  

Potrivit ISU „Bucovina”, s-au purtat discutii referitoare si la dotarea inspectoratului cu tehnica de lupta, mijloace si masini de interventie, functie de tipurile de riscuri.

Trebuie precizat ca Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava se confrunta cu o lipsa de masini de interventie, situatie devenita „cronica”. „Trebuie remarcat faptul ca din cele 84 mijloace auto si autospeciale existente, 74 la suta au durata de exploatare îndeplinita, fapt ce determina mentinerea acestora în exploatare cu consum financiar majorat, atât ca urmare a uzurii fizice avansate, cât si datorita uzurii morale determinata de discrepantele dintre parametrii tehnici ai autospecialelor din dotare si performantele autospecialelor noi. Pe parcursul anului trecut, s-au înregistrat, însumat, 1.389 zile scoatere din interventie / mijloace auto, din care 162 zile la mijloacele de transport si 1.227 zile la tehnica de lupta. Aceste cifre vorbesc fara tagada de vechimea parcului auto al unitatii, de eforturile umane, materiale si financiare care se fac pentru mentinerea în interventie a acestuia”, a declarat seful ISU „Bucovina” Suceava, colonelul Lucel Lulciuc, în cadrul unei conferinte de presa.

Cât privesc dotarile, în anul 2007 ISU „Bucovina” a primit un autoturism VW Tuareg pentru activitati operative si prin redistribuire – un autoturism VW Vento, ca autoturism parc comun, 7 Motopompe remorcabile Novus 2000 si 10 barci pneumatice de salvare a 10 persoane. Cu fonduri de la Consiliul Judetean Suceava au fost achizitionate 12 Motopompe transportabile Khosin.