Festival de poezie europeana, in premiera


Intră acum și în grupul de

În perioada 12-20 august 2008, cu ocazia împlinirii a 620 ani de la atestarea documentara a Cetatii Sucevei si a orasului Suceava, se va desfasura, în Bucovina, provincie istorica a României, Festivalul Poeziei Europene „Natiunea Poetilor”, a anuntat initiatorul Festivalului, Ion Dragusanul.  

„Daca nu a facut alta tara europeana un asemenea festival, de ce sa nu fim noi primii”, a declarat Ion Dragusanul. Mai exact, evenimentul este initiat de Asociatia Culturala „Bucovina viitoare”, reprezentata de Ion Dragusanul si Janette Carp.

Programul manifestarilor cuprinde: lansari ale volumului 2008 al „Antologiei poeziei europene”, editie bilingva (limba autorului si limba româna), în principalele orase ale Bucovinei (Suceava, Radauti, Siret, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului si Vatra Dornei); recitaluri de poezie; vizitarea monumentelor de arta feudala româneasca, manastirile Putna, Bogdana, Voronet, Sucevita, Vatra Moldovitei, Manastirea Humorului, Dragomirna; participarea, în serile de 14 si 15 august, în incinta Cetatii Sucevei, la Festivalul National de Muzica Folk „La Suceava, în Cetate”.

O alta actiune inclusa în program este constituirea Asociatiei Culturale „Natiunea Poetilor”, în scopul elaborarii regulamentului si organizarii, în cadrul Festivalului, începând cu anul 2009, în spiritul multilingvismului, a primei editii a Concursului European de Poezie „Natiunea Poetilor”, la care sa poata participa tineri de pâna în 25 de ani, cu câte 5 poeme, scrise în orice limba europeana, jurizarea urmând sa fie facuta de catre poetii care participa la aceasta prima editie a Festivalului „Natiunea poetilor”.

Participantii vor mai discuta despre realizarea unor proiecte pentru accesarea de fonduri europene, în scopul realizarii de traduceri în limbi europene, a operelor poetilor care fac parte sau vor adera la „natiunea Poetilor”.

De asemenea, va avea loc dezvelirea „Pietrei de temelie a Natiunii Poetilor”, un monument care are înscrise, pe o placa de marmura, numele tuturor poetilor cu poeme cuprinse în „Antologia Poeziei Europene”, editia 2008. 


Intră acum și în grupul de