Primarul Ion Lungu anunță Plan Urbanistic de Detaliu pentru zona centrală a municipiului: ”Vom avea un instrument de lucru în zona centrală”


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că în ședința din această lună a Consiliului Local Suceava va urma să fie supus dezbaterii un Plan Urbanistic de Detaliu pentru zona centrală a municipiului Suceava.

„Un lucru pe care tot l-am discutat și care a ajuns să fie realizabil, este un Plan Urbanistic de Detaliu privind refacerea fațadei la frontul construit al străzilor Ștefan cel Mare, Ana Ipătescu, Nicolae Bălcescu din municipiu”, a spus Lungu.

El a arătat că trebuie să fie făcut acest regulament urbanistic pe aceste trei străzi importante care au foarte multe obiective importante enumerând între acestea Policlinica Suceava, Magazinul Universal Bucovina, Hotelul Bucovina, Biserica Romano-Catolică, Muzeul de Științele Naturii, ansamblul de clădiri istorice, pietonalul Ștefan cel Mare, clădirea administrativă E.On, Casa Culturii, Liceul de Artă, Dom Polski, blocurile turn de pe străzile Ana Ipătescu și Nicolae Bălcescu, fostul restaurant Național, Palatul Administrativ, Muzeul de Istorie, sediul PNL, Palatul de Justiție, dar și monumente de importanță istorică națională precum Curtea Domească, Biserica Sf. Înviere, Biserica Sf. Dumitru sau Biserica Nașterea Sf Ioan Botezătorul.

Primarul a spus că regulamentul e foarte important și se stabilește ce este permis și ce nu e permis în materie de urbanism în această zonă, de la ce culoare este folosită la zugrăvirea fațadelor, cum se înlocuiesc materialele degradate, cum sunt păstrate finisajele sau că nu se admit modificări parțiale.

Regulamentul ar urma să fie aprobat în data de 30 martie în Consiliul Local, a menționat primarul.

”Vom avea un instrument de lucru în zona centrală, să putem face o disciplină în ceea ce privește aspectul estetic al orașului, în primă fază la zona centrală”, a spus Lungu. (Alin Dima)

 


Intră acum și în grupul de