Instrumente cu care erau distruse cauciucuri ale camioanelor unor firme ce exploatează lemn în zona Frumosu, găsite în urma unei percheziții

Polițiștii suceveni fac cercetări față de un tânăr de 23 de ani din comuna Vama pentru mai multe infracțiuni între care  „împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice” lovire și amenințare, după ce în urma unor percheziții au fost găsite instrumentele cu care erau distruse cauciucuri ale camioanelor unor firme ce exploatează lemn în zona Frumosu.

 

Polițiștii suceveni au deschis trei dosare penale privind mai multe infracțiuni comise în perioada 8-13 martie pe raza comunei Frumosu și au stabilit reunirea cauzelor și sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, care a dispus față de suspectul de 23 de ani, din comuna Vama, continuarea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice”, „lovire sau alte violențe” și „amenințare”.

Astfel, în cursul zilei de marți, în baza unui mandat emis de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama, sprijiniți de polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, ai Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat patru percheziții la domiciliul suspectului și punctele de lucru ale societății administrate de tatăl său, ocazie cu care, la sediul punctului de lucru din satul Frumosu, au fost identificate obiecte metalice artizanale similare cu cele folosite la distrugerea cauciucurilor mijloacelor auto aparținând unor societăți comerciale ce exploatează material lemnos.

Totodată, la domiciliul suspectului și la sediul punctului de lucru din comuna Vama, au fost găsite 522 pachete cu țigări, fără banderole de accizare și 476 litri de alcool, în peturi de 1 și 5 litri, fără etichete și banderole de accizare, bunuri în valoare de aproximativ 11.000 lei, care au fost ridicate pentru cercetări.

În acest caz s-a dispus extinderea cercetărilor sub aspectul comiterii infracțiunii de  „contrabandă” și față de o femeie de 47 de ani, din comuna Vama.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de „împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice”, „lovire sau alte violențe” „amenințare” și „contrabandă”, dosarul penal urmând să fie soluționat procedural, precizează Poliția Județeană Suceava. (N.B.)