Întârzieri cuprinse între 70 și 200 de minute pentru 14 trenuri în Gara Suceava din cauza grevei spontane a CFR


Intră acum și în grupul de

Un număr de 14 trenuri au avut, miercuri, întârzieri cuprinse între 70 și 200 de minute din cauza grevei spontane declanșată de la ora 7 de lucrători ai SNCFR SA, iar protestul a fost suspendat de la ora 11, conform datelor Prefecturii Suceava.

Prefectul judeţului Suceava, Mirela-Elena Adomnicăi, a mers în Gara Burdujeni, unde a discutat pe perioada grevei cu protestatarii, conducerea societăţii care gestionează transportul feroviar şi liderii de sindicat.

Principalele revendicări sunt legate de semnarea unui nou contract colectiv de muncă pe ramură, creşterea cu 22,57% a fondului de salarii din bugetul alocat companiei şi majorarea contravalorii tichetelor de masă, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

Situație trenuri staționate în gările din județul Suceava

Începând cu ora 11.00, traficul feroviar a fost reluat în condiţii normale, urmând ca salariaţii să aştepte deciziile ce se vor lua în urma negocierilor care se vor desfăşura în cursul zilei, între liderii sindicali naţionali şi conducerea Companiei Naţionale de Căi Ferate SA, menționează sursa citată. (N.B.)


Intră acum și în grupul de