Rocada intre prefectul si subprefectul de Suceava, realizata oficial


Intră acum și în grupul de

Fostul subprefect de Suceava, Alexandru Stefan Baisanu, a fost instalat, miercuri, în functia de prefect al judetului, de secretarul de stat în MIRA, Victor Paul Dobre. Fostul prefect, Orest Onofrei, a fost instalat în functia de subprefect, cei doi facând rocada pe functii în baza principiului mobilitatii care sta la baza activitatii Înaltilor Functionari Publici. Dupa ce a dat citire ordinului de numire a noului subprefect Orest Onofrei si a celui de numire a noului prefect Alexandru Baisanu, Dobre a mentionat ca la Suceava, de fapt, se mentine aceeasi echipa care pâna acum a avut rezultate foarte bune.

Fostul prefect, Orest Onofrei, a declarat ca a condus institutia trei ani, trei luni si trei zile, dar a mentionat ca nu va face un bilant al activitatii sale, în conditiile în care va continua activitatea în cadrul aceleiasi institutii. El a spus, printre altele si o pilda, cea a sotului divortat, prin care s-a dedus ca nu poate vorbi urât despre ce a fost, pentru ca e vorba de familia lui. Dar în acelasi timp, nu poate vorbi urât nici despre ce va fi, pentru ca nu e vorba despre cineva din familia lui. Fostul prefect a încercat sa le reaminteasca celor prezenti ca a facut toate demersurile pentru a mentine un echilibru între serviciile descentralizate si primarii din judet. Totusi, în final, domnia sa si-a exprimat si un regret cu privire la activitatea sa ca prefect, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, dar a spus totul prin intermediul unei glume, cea a batrânei pe care un tânar tot se chinuie sa o urce în tramvai, motiv pentru care întârzie la scoala. Ideea era ca batrâna nu vroia sa fie urcata în acel tramvai! În finalul discursului sau, ex-prefectul i-a dat si un sfat noului prefect. „Daca ar fi sa ofer si un sfat domnului Baisanu… ca sa reuseasca în aceasta functie probabil ar trebui sa rosteasca un discurs celebru: domnule prefect, draga Orest, îti multumesc ca mi-ai facut onoarea sa fac parte din echipa dumneavoastra(!?!)”.  

La rândul sau, nou prefect, Alexandru Baisanu, a declarat ca în cariera lui nu a avut si nici nu are în spate un interes de grup sau vreun sprijin politic efemer si ca în aceste conditii are libertate de gândire si de exprimare, dar si verticalitate si impartialitate în actul decizional. Noul prefect a tinut sa remarce ca obiectivele sale pe termen scurt sunt organizarea ireprosabila a alegerilor locale, monitorizarea institutiilor publice, astfel încât sa nu se implice sau sa fie folosite în campania electorala, asigurarea unei comunicari coerente între institutii, dar si cu mass-media, finalizarea procesului de retrocedare a terenurilor, continuarea proiectelor în derulare si gasirea unei solutii corecte la cererea Fundatiei Bisericii Ortodoxe din Bucovina privind retrocedarea a 192.000 de hectare de padure.

Secretarul de stat în MIRA, Victor Paul Dobre, a apreciat, în cadrul unei conferinte de presa sustinuta la putin timp dupa oficierea „rocadei”, activitatea fostului prefect, Orest Onofrei, aratând ca decizia de înlocuire a fost luata de Guvern în baza prevederilor privind mobilitatea în functie a înaltilor functionari publici si a subliniat ca are încrede ca noul prefect are capacitatea sa conduca bine aceasta institutie, tinând cont de experienta lui de peste trei ani în functia de subprefect. El a mai aratat ca structura de conducere a Prefecturii Suceava nu a fost modificata si ca aceasta institutie va functiona normal.

La sedinta de instalare a noului prefect au participat autoritati locale sucevene, sefi de institutii descentralizate, dar si presedintele PD-L Suceava, senatorul Gheorghe Flutur si vicepresedintele PNL, Mihai Aurel Steiciuc, primarul Sucevei, Ion Lungu si viceprimarul Angela Zarojanu.


Intră acum și în grupul de