Prima editie a Festivalului – concurs de muzica folk „LA SUCEAVA, IN CETATE”


Intră acum și în grupul de

Cu ocazia aniversarii a 620 de ani de la atestarea documentara a Cetatii Sucevei (10.02.1388) si a târgului Sucevei (18.08.1388), Consiliul Judetean Suceava organizeaza, prin intermediul institutiilor sale culturale, respectiv Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale si Complexul Muzeal al Bucovinei, prima editie a Festivalului – concurs de muzica folk „LA SUCEAVA, ÎN CETATE”. Acest festival-concurs de  adreseaza tinerilor cu calitati compozistice si interpretative , cu vârste de pâna în 35 ani. Participarea poate sa fie individuala sau în grupuri de pâna la cinci persoane.

Cererea de înscriere se poate trimite pâna la data de 15.06. 2008, pe adresa de e-mail : [email protected].

Concurentii care si-au adjudecat premii la alte festivaluri-concurs de muzica folk vor fi admisi fara preselectie. Debutantii si concurentii fara palmares vor participa la o preselectie, în ziua de 14 august 2008, organizata, sub forma de spectacol cu public, pe scena în aer liber a Muzeului Satului Bucovinean din Suceava. Neparticiparea la preselectie va echivala cu o retragere din concurs.

Fiecare concurent va participa în concurs cu doua piese, compozitii proprii sau prelucrari. În mod facultativ, dar cu intentia organizatorilor de a realiza, în viitor, un album cu cântece dedicate Bucovinei, concurentii pot participa în concurs si cu o a treia piesa, dedicata acestei stravechi provincii românesti. „La cererea concurentilor, formulata prin adresa e –mail comunicata, le putem expedia o antologie de versuri scrise de poeti bucovineni, „Bucovina în poezie”. Cea mai frumoasa piesa dedicata Bucovinei va beneficia de un premiu special -Premiul Bucovina, acordat de organizatori”, a precizat Ion Dragusanul, initiator si coordonator al proiectului.

Juriul primei editii a festivalului-concurs „La Suceava, în Cetate” va fi alcatuit din personalitati de marca ale muzicii românesti, care vor sustine câte un recital, cu ocazia galei Laureatilor, precum si din foste si actuale glorii bucovinene ale muzicii tinere – Mihaela Popescu, Cornel Angelescu, Carmen Agoutin, iar presedintele juriului va fi Victor Socaciu.

Piesele prezentate în concurs pot fi folosite de organizatori, fara alte obligatii financiare, în activitatea culturala a institutiilor respective.

Organizatorii vor asigura urmatoarele premii: Marele Premiu – 1.200 lei, Premiul Bucovinei – 1.000 lei, Premiul I – 1.000 lei, Premiul II – 800 lei, Premiul III – 500 lei.

Toti concurentii vor primi diplome de participare, care se vor înmâna la Gala Laureatilor, sâmbata noapte 16/17.08.2008, când va avea loc si Festivalul Medieval.


Intră acum și în grupul de