FOTBAL : Chivu: “Mutu nu e Hagi, dar poate deveni dupa Euro!”


Intră acum și în grupul de

„Stiu ca sunt vazut de multi ca urmasul lui Hagi, dar statutul acesta îl merita mai degraba Mutu. El da goluri, el face diferenta pe teren. Poate decide singur un meci”, declara Cristi Chivu în urma cu ceva timp. La mai bine de 24 de ore dupa partida directa din Serie A, în care Inter a trecut de Fiorentina cu 2-0 si Mutu nu a „miscat” mai deloc, capitanul echipei noastre nationale si-a schimbat punctul de vedere: „Briliantul” nici nu se compara cu „Regele”.

Declaratia lui Chivu este una de-a dreptul surprinzatoare, daca tinem cont de faptul ca ex-resiteanul este cunoscut ca un contestatar al Generatiei de Aur, despre care a spus în dese rânduri ca „statea numai cu fundul în poarta”. „Nu pot face o comparatie între Hagi si Mutu, pentru ca pur si simplu Mutu nu se poate compara cu Hagi. Gica are în spate un Campionat Mondial, cum este cel din 1994, la care a fost magic”, a spus fotbalistul lui Inter pentru cotidianul Libertatea.

Declaratiile surprinzatoare ale capitanului continua, Chivu adaugând: „Dar ce-i mai place lui Mutu când i se spune ca e de nivelul lui Hagi sau chiar mai sus decât el! E alt fotbal acum, într-adevar. Iar Adi e un fotbalist puternic, valoros. Mai are însa de tras”. Cu toate acestea, mijlocasul campioanei din Serie A recunoaste ca totul se poate schimba la vara. Mai precis odata cu turneul final al Campionatului European, când Adi Mutu poate demonstra întregii tari si lumi de ce este cu adevarat în stare. „Mutu trebuie sa mai astepte. Putem vorbi de aceasta comparatie, poate, dupa Euro 2008”, a mai spus Cristi Chivu.


Intră acum și în grupul de