Adomnicăi: După măsurile dispuse la Șcheia numărul furturilor a scăzut de la 3-4 pe zi la un furt la două zile. Comuna va fi monitorizată video


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că măsurile dispuse în ultimele două săptămâni în comuna Șcheia au avut rezultate și că s-a ajuns de la 3-4 furturi pe zi la un furt la două zile.

„Din a doua zi după ce am depus jurământul în funcția de prefect au fost proteste spontane la Șcheia și am avut discuții cu comandatul Poliției Județene și Inspectoratului Județean de Jandarmi”, a spus Adomnicăi, adăugând că a  solicitat suplimentarea echipelor care asigură patrulele de ordine publică în zonă.

Ea a arătat că în cele două săptămâni de atunci au fost reținute patru persoane care sunt cercetate sub control judiciar.

Potrivit prefectului patrulele mixte de jandarmi și polițiști au fost completate cu încă o patrulă pe intervalul ora 14-22 și s-au folosit echipe suplimentare chiar și în timpul nopții și au fost suplimentate și echipele care lucrează la dosare, explicând că eforturile depuse pe teren erau blocate din lipsa personalului care să finalizeze dosarele.

Adomnicăi a spus că în urma suplimentării eforturilor s-a ajuns de de la o statistică de la 3-4 furturi pe zi  la un furt la două zile, în ceea ce privește infracțiunile de loviri și alte violențe de la 4-5 pe zi acum acestea aproape au dispărut și nu s-au reclamat violări de domiciliu.

„Acele infracțiuni care mai sunt sesizate în zona Șcheia nu sunt infracțiuni cu violență. Cei de la IPJ Suceava monitorizează zilnic situația de la Șcheia”, a menționat prefectul.

Ea a mai anunțat că primarul comunei Șcheia Vasile Andriciuc i-a spus că a fost aprobată alocarea sumei de 200.000 de lei pentru montarea de camere de luat vederi ce vor fi instalate în punctele vulnerabile.

Adomnicăi urmează să participe, la Șcheia, la o întâlnire cu o delegație a cetățenilor pentru a mai vedea ce demersuri cred aceștia că ar trebui să fie întreprinse de instituție ca situația să aibă un curs favorabil.


Intră acum și în grupul de