Adomnicăi verifică dacă hoții din Șcheia primesc ajutor social și nu prestează muncă în folosul comunității: Au disponibilitate și pentru alte acțiuni decât cele legale pentru că au mai mult timp liber


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, joi, că vrea să afle dacă persoanele care au comis infracțiuni sau prezintă un potențial infracțional din comuna Șcheia sunt beneficiare de ajutor social și dacă prestează muncă în folosul comunității.

”În afară de intervenția jandarmilor, a poliției, mi-am propus să urmăresc situația din comuna Șcheia și din perspectiva statutului social, din perspectiva beneficiarilor de ajutoare sociale din această zonă pentru că beneficiarul de ajutor social în baza legii 416 are o obligație corelată de a presta o muncă în folosul comunității. Consider că, în cazul în care ești ocupat să prestezi o muncă timpul și disponibilitatea pentru alte acțiuni este mult mai redusă”, a declarat prefectul de Suceava într-o conferință de presă.

Adomnicăi a spus că dincolo de mijloacele coercitive care să țină sub control problema de la Șcheia ea trebuie abordată integrat și pe termen mai lung și cu privire la rezolvarea statului social al persoanelor care au săvârșit infracțiuni sau prezintă un potențial infracțional acolo la Șcheia.

„Unul dintre factorii care le lasă disponibilitate și pentru alte acțiuni decât cele legale este și faptul că au mai mult timp liber”, a spus prefectul.

Ea a arătat că trebuie văzut dacă acești beneficiari prestează și activități în folosul comunității.

„Ceea ce ne interesează este ca acest fenomen infracțional să se reducă. Acest fenomen are un istoric nu s-a întâmplat de ieri, nu de anul trecut, nu de acum doi ani”, a declarat prefectul care a menționat că în ultimele două săptămâni când s-a insistat cu măsuri coercitive s-au văzut rezultate. (Alin Dima)

 


Intră acum și în grupul de