12 focuri de armă pentru prinderea unor contrabandiști în zona comunei Ulma care au fugit și au abandonat țigări de peste 100.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au fost nevoiți să tragă, miercuri, 12 focuri de avertisment pentru prinderea unor contrabandiști de țigări.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, miercuri, în jurul orei 14.15, polițiștii de frontieră suceveni au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Ulma, un grup de persoane care se deplasa de la frontieră spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză și i-au somat vocal, dar aceștia nu s-au oprit, au abandonat coletele și au fugit, moment în care polițiștii  au executat 12 focuri de avertisment.

Nici de această dată persoanele nu s-au oprit și profitând de terenul  accidentat și împădurit s-au dispersat în localitate.

Imediat au fost anunțate autoritățile de frontieră ucrainene despre producerea evenimentului, totodată procedându-se la verificarea zonei, ocazie cu care au fost descoperite 19 colete cu țigări, de proveniență ucraineană în care se aflau 9.810 pachete de țigări, marca Marble, în valoare de aproximativ 108.000 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

 În continuare, polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea depistării persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale. (N.B.)


Intră acum și în grupul de