„Daruieste un zambet”, o noua actiune reusita a Clubului Rotary


Intră acum și în grupul de

Daruri în valoare de peste doua milioane de lei vechi, au fost oferite unui numar de 81 de copii în parte, de la Scoala Speciala din Burdujeni, în cadrul unui eveniment initiat de Clubul Rotary Bucovina, înaintea Sarbatorilor Pascale. Actiunea caritabila a avut loc miercuri, la magazinul „SELGROS” din Suceava.

Cei 81 de beneficiari ai ajutoarelor de la Scoala Speciala din Burdujeni sunt copii fara parinti sau care provin din familii cu probleme sociale. Deschiderea sufleteasca a membrilor Rotary s-a vazut si cu ocazia acestui eveniment, suma stabilita anterior destinata fiecarui copil, fiind cu mult depasita. La finalul actiunii caritabile, casele de marcat aratau un total de 26.000 lei.

Acesta este cel de-al doilea proiect al Clubului Rotary 2241 Suceava-Bucovina, care continua sa îsi tina promisiunea de a se implica în viata comunitatii locale, în numele parteneriatului si al prieteniei.

Actiunea intitulata „DARUIESTE UN ZÂMBET” si-a propus sa ajute, în prejma Sarbatorilor Pascale, acesti copii cu probleme sociale sau orfani.

Magazinul SELGROS a pregatit un spectacol de teatru de papusi sustinut de Teatrul de Papusi din Botosani.

Prima editie a actiunii „DARUIESTE UN ZÂMBET” organizat de Club Rotary 2241 Suceava-Bucovina a avut loc în Suceava, în luna Decembrie 2006.
 

Rotary este o organizatie a oamenilor de afaceri si a reprezentantilor diferitelor profesii, care asigura servicii umanitare, promoveaza standarde etice înalte în toate domeniile de activitate si stabileste relatii de buna întelegere.
 
Cu zeci de ani în urma, pe plan international s-au înfiintat primele cluburi cu scopul declarat de a servi comunitatea. Unul dintre cele mai importante din lume este Club Rotary International, ale carui baze au fost puse la 23 februarie 1905, în Evanston-Chicago, Illinois (Statele Unite ale Americii).
 
Clubul Rotary este o asociatie ai carei membrii se bucura de egalitate, fiecare membru fiind recunoscut profesional în domeniul sau de activitate, persoane de caracter si care se bucura de o buna reputatie, lucrând ca buni profesionisti, lideri ai comunitatilor locale. Rotary promoveaza idealul de a servi binele public în profesie si în societate, dând dovada de integritate. Cultivarea relatiilor personale între reprezentantii diferitelor profesii, meserii si bresle din comunitatea locala înseamna recunoasterea valorii oricarei activitati utile. 
 
În întreaga lume exista aproximativ 30.000 de Cluburi Rotary, care au peste 1,2 milioane de membri, iar în Romania sunt 45 de cluburi.

Clubul Rotary 2241 Suceava-Bucovina a fost înfiintat în 2002 si are aproximativ 35 de membrii.

Printre proiectele de mare anvergura ale Clubului Rotary 2241 Suceava Bucovina se numara proiectul umanitar desfasurat la Centrul de îngrijire a persoanelor cu handicap Blijdorp Suceava si proiectul ZIUA BELGIANA.

Astfel, în cadrul proiectului umanitar desfasurat la Centrul de îngrijire a persoanelor cu handicap Blijdorp Suceava, valoarea bunurilor donate a fost de 48.000 USD, fonduri care au fost folosite pentru construirea unui centru de îngrijire zilnica pentru persoanele cu dizabilitati mintale si fizice, cu vârsta de peste 18 ani. Proiectul ZIUA BELGIANA a fost o actiune de strângere de fonduri pentru adultii cu handicap sever. Banii strânsi în urma actiunii au contribuit la finalizarea lucrarilor de mansardare a Centrului de zi din cadrul Complexului Terapeutic pentru copii cu handicap mediu si moderat Blijdorp – O noua viata.


Intră acum și în grupul de