O noua ruta ocolitoare a municipiului, dinspre E 85 spre Botosani


Intră acum și în grupul de

În prima sedinta a CL Suceava, primarul Ion Lungu va propune aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea celei de-a doua rute ocolitoare a municipiului, de pe E 85 spre Botosani. Potrivit primarului Lungu, aceasta ruta ocolitoare are o lungime de 13 kilometri, iar pentru realizarea proiectului au fost încheiate parteneriate cu comuna Ipotesti si orasul Salcea, pe unde urmeaza sa treaca soseaua. 90 la suta din ruta va fi realizata pe drumuri comunale existente, iar restul pe terenuri private, urmând sa fie realizata exproprierea în interes public.

Seful administratiei locale sucevene a precizat într-o conferinta de presa, ca Primaria Suceava a depus deja, la Agentia Regionala de Dezvoltare Nord Est, proiectul pentru a fi finantat prin Programul Operational Regional. Acesta a mentionat ca, în aceste conditii, finantarea nerambursabila este de 98 la suta din valoarea proiectului, restul fiind cofinantare asigurata de la bugetul local.

Proiectul are o valoare de aproximativ 38 de milioane de euro.

Constructia acestei rute ocolitoare urmeaza sa fie finalizata în termen de doi ani.

În acest an urmeaza sa înceapa lucrarile la ruta ocolitoare din E 85 spre Vama Siret.

Licitatia pentru executia rutei ocolitoare a municipiului Suceava a fost câstigata de firma SCCF Colas Iasi, iar proiectarea va fi facuta de Consitrans Bucuresti.

Guvernul a aprobat, prin Hotarâre, finantarea rutei ocolitoare a municipiului Suceava de pe drumul european E 85, dinspre Falticeni spre Vama Siret, valoarea proiectului fiind de 67 de milioane de euro. Aceasta lucrare cuprinde trei viaducte, sase poduri din care unul peste râul Suceava si sapte pasaje de trecere.

Drumul ocolitor va avea o lungime de 13,2 km, o latime a platformei de 11 metri, viteza minima de proiectare fiind de 80 de km/h.

­


Intră acum și în grupul de