„Am demonstrat ca exista forta si calitate la PSD”


Intră acum și în grupul de

Lansarea candidatilor la alegerile locale a celui mai mare partid de opozitie din România, PSD, a fost un moment foarte bun pentru social-democratii din toata tara, sa se cunoasca si sa-si evalueze fortele înaintea luptei electorale din luna mai a acestui an. Cei peste 160 de suceveni prezenti la lansare au avut parte de un spectacol total si de discursuri care au avut darul sa mobilizeze pe cei prezenti.

Presedintele de onoare al partidului, omul care simbolizeaza miscarea de stânga în România, Ion Iliescu, le-a cerut permisiunea candidatilor PSD pentru a le spune „câteva cuvinte de îmbarbatare”. Presedintele de onoare le-a cerut candidatilor sa câstige încrederea cetatenilor si sa se prezinte în fata electoratului ca oameni de stânga, care respecta principiile si valorile de stânga. „Sunteti reprezentantii singurului partid de stânga, social-democrat, care trebuie sa fie exponentul celor multi”, a spus Iliescu. El a criticat PD-L, despre care a spus ca si-a schimbat peste noapte valorile, devenind de dreapta. „Cum poti avea încredere în niste oameni care îsi schimba valorile ca pe camasi?”, a întrebat, retoric, Iliescu.

La rândul sau, fostul premier Adrian Nastase, a spus ca miza cea mai importanta a alegerilor locale este „reafirmarea PSD ca partid dominant”. El a apreciat ca scopul guvernarii lui Traian Basescu si a aliantei „portocalii” a fost nu ca românii sa traiasca mai bine, ci ca sa fie distrus PSD.  Adrian Nastase a mai spus ca ceea ce s-a întâmplat în ultimii patru ani a fost si trebuie sa ramâna „un accident de istorie”.

Presedintele PSD, Mircea Geoana le-a cerut candidatilor social-democrati sa faca dovada responsabilitatii lor si sa nu accepte compromisuri în ceea ce priveste munca în campania electorala. Geoana a atacat, în discursul sau, atât PNL, cât si PD-L, despre care a spus ca sunt în egala masura vinovate de „dezastrul” în care se afla România în acest moment. Liderul PSD a reluat promisiunile electorale legate de a 13-a pensie si de cresterea salariului minim din economie.  

Omul care vrea sa schimbe conducerea celei mai importante Primarii din judet, cea a municipiului resedinta, Ovidiu Dontu, a spus la finele lansarii ca are toata încrederea în candidatura lui Cristian Diaconescu la primaria Capitalei si crede mai ales în faptul ca aparitia acestuia în lupta electorala va scoate la vot cel putin 15 % dintre cei nehotarâti sa voteze sau nu. Cât priveste efortul sau pentru Primaria Suceava, Ovidiu Dontu a precizat din start ca poate aduce „o energie pozitiva, ca sucevean, în dezvoltarea municipiului resedinta de judet”. „Vreau sa oprim afacerile de familie care se fac în momentul de fata în Primaria Suceava si risipa banului public. Voi face din Suceava orasul proiectelor si a locurilor de munca nou create”, a mai spus Ovidiu Dontu.

Presedintele Organizatiei Judetene Suceava a PSD, Gavril Mîrza, ce este si seful executivului judetean, s-a exprimat extrem de pozitiv în legatura cu actiunea de la Bucuresti, spunând ca „a fost o actiune de forta”: „Am demonstrat ca exista forta si calitate la PSD. Prin luarile de cuvânt la tribuna si prin atitudinea celor din sala s-a vazut calitatea umana deosebita a celor care vin din partea PSD sa ceara voturile oamenilor”, a mai spus liderul PSD Suceava. Din punctul sau de vedere, exista o mare deosebire între candidatii social-democrati si cei ai celorlalte partide. „Oamenii care vin sa candideze din partea PSD o fac cu gândul de a rezolva în mod operativ si competent problemele celor din comunitatea din care provin”, a explicat presedintele Gavril Mîrza.  


Intră acum și în grupul de