Handbal, Liga Nationala : “Finala pentru Europa” se joaca mai repede


Intră acum și în grupul de

Surpriza pentru iubitorii handbalului din Suceava. Meciul decisiv pentru calificarea într-o cupa europeana, cel cu resitenii lui Aihan Omer, va avea loc miercuri, 23 aprilie, de la ora 17. Chiar daca initial partida era programata dupa Sarbatorile de Pasti, “meciul finala” dintre Universitatea Suceava si UCM Resita se va disputa în Saptamâna Mare.

Marti, la Viena, a avut loc tragerea la sorti a ordinii în care se vor juca cele doua meciuri ale finalei Cupei Challenge. Astfel, meciul tur al echipei din Resita va avea loc pe 4 mai, în Austria, iar returul, o saptamâna mai târziu în Banat. Motiv pentru antrenorul Aihan Omer sa solicite Federatiei Române de Handbal, reprogramarea partidei din campionat cu Universitatea.

Tehnicianul sucevenilor, Petru Ghervan, a dezvaluit ca înca de luni a discutat cu colegul sau de la echipa „nationala” în acest sens, însa un raspuns oficial a primit abia joi. Sucevenii s-au conformat imediat cu aceasta situatie si chiar daca meciul cu UCM Resita se va disputa la 3 zile distanta de cel din deplasare cu Romvag Caracal, Petru Ghervan considera ca reprogramarea partidei constituie un atu pentru formatia sa. „Reprogramarea întâlnirii cu UCM Resita era o necesitate mai ales pentru ei. Pentru binele handbalului românesc am acceptat propunerea de a juca miercuri. Sper sa fim la potentialul maxim la data si la ora disputarii partidei. Pâna atunci însa, cel mai important meci este cel de la Caracal. Nu avem nevoie de surprize în fata acestei echipe. Cred ca aceasta reprogramare ne avantajeaza într-un fel pentru ca prindem o echipe a UCM-ului obosita dupa câteva saptamâni în care au jucat miercuri si duminica” a declarat Petru Ghervan.

Extrema dreapta Constantin Bradatan si interul Sergiu Zvanciuc sunt de parere ca situatia de fata convine Universitatii, în timp ce Cristian Bursuc nu pare foarte entuziasmat de schimbarea datei de disputare a meciului cu Resita.


Intră acum și în grupul de