Fotbal, Cupa Romaniei : CFR Cluj, prima finalista


Intră acum și în grupul de

CFR Cluj – Dacia Mioveni 3 – 0

Pe un „Giulesti” animat de o mâna de spectatori, CFR Cluj nu a avut absolut nicio problema în a obtine „biletele” pentru finala Cupei României. Elevii lui Ioan Andone au dominat jocul de la un capat la celalalt, într-un meci în care Dacia Mioveni pur si simplu nu a contat.

Prima repriza a debutat cu un gol de toata frumusetea, clujenii luând avantaj la 26 de secunde dupa fluierul de start al partidei. La o actiune în care argesenii nici nu au vazut mingea, elevii lui Ioan Andone au ajuns în fata portii adverse, iar Diego Ruiz nu l-a iertat pe Stanca, învingându-l cu un sut la firul ierbii. Reusita din primul minut a calmat oarecum ostilitatile din teren, CFR Cluj blocând lejer actiunile stângace ale Daciei Mioveni. Elevii lui Sorin Cârtu au avut mari probleme în a se apropia de poarta adversa, actiunile lui Vladu si Neagoe terminându-se fara niciun succes. Abia dupa un sfert de ora, Manuel Jose a mai fortat în atac, dar centrarea sa a fost irosita de Dubarbier, care a reluat slab cu o lovitura de cap.

A urmat un joc de uzura la mijlocul terenului, timp în care cele doua echipe s-au „studiat” îndelung, ritmul fiind rupt de suporterii argeseni, ale caror fluiere au derutat ofensiva clujenilor. În minutul 27, Chiacu si-a facut curaj sa centreze, însa Robert Neagoe a sutat cu mult pe lânga buturile aparate de Nuno Claro. Peste patru minute a mai avut loc o actiune la aceeasi poarta, goalkeeper-ul clujenilor intervenind la capul lui Frasineanu, dar balonul ajuns la Pol a fost sutat peste transversala. Eugen Trica a încercat un moment de magie în minutul 34, însa lobul trimis de mijlocas din afara careului a fost retinut fara probleme de Stanca. Cu trei minute înainte de finalul primei parti, Frasineanu putea aduce egalarea, asta daca sutul sau puternic, din unghi, nu trecea la o palma peste transversala.

Dupa iesirea de la cabine, clujenii au profitat de forma proasta a adversarilor si au fortat din nou în atac. În minutul 52, Stanca a retinut în doi timpi sutul lui Dubarbier, ca apoi sa intervina la balonul trimis de Gabi Muresan de la 35 de metri. Raspunsul a venit cu jumatate de ora înainte de final, dar Neagoe nu a putut finaliza centrarea periculoasa din careul clujean. În minutul 67, Trica a executat o lovitura libera, însa Galliasi a reluat prea puternic. Ofensiva elevilor lui Andone a dat roade peste 11 minute, Dani trecându-si numele pe tabela cu un sut la firul ierbii, din interiorul careului. Cum nu se putea mai rau pentru Sorin Cârtu, CFR Cluj a marcat cel de-al treilea gol în minutul 81, atunci când Ruiz a „semnat” dubla.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 3-0, conform realitatii din teren, iar trupa din „Gruia” a mai facut înca un pas catre eventul mult dorit de oficialii clujeni.

Dacia Mioveni: Stanca – Ghindeanu, Daouda, Voicu, Vladu – Trofin, Balauru, Chiacu, R. Neagoe – Frasineanu, Pol. Antrenor: Sorin Cârtu

CFR Cluj: Nuno Claro – Tony, Cadu, Galiassi, Panin – Manuel Jose, G. Muresan, Leao, Trica – Ruiz, Dubarbier. Antrenor: Ioan Andone


Intră acum și în grupul de