Bejinariu l-a catalogat pe Flutur drept „un aventurier”


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, s-a lansat vineri într-o serie de atacuri la adresa liderului judetean al PD-L Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, generate în special de ultimele declaratii ale senatorului, prin care si-a anuntat echipa de „ministri” la nivel de judet. Bejinariu l-a catalogat pe Flutur drept „un aventurier”, explicând ca locul sau „era mai potrivit în zona Holywood-ului”, ca actor de cinema. „Stim ca îi sta foarte bine în calitate de actor de cinema. Nu a ezitat nicio secunda sa piarda vreun tempo de a aparea pe ecranele televizoarelor la orice ora din zi si din noapte si de a arata ce e în stare sa faca. Va spun ca nu e în stare  decât sa apara la televizor si nimic altceva”, a explicat deputatul PSD.  

Eugen Bejinariu l-a acuzat pe Flutur ca nu a facut nimic cât a fost ministru al agriculturii si ca în momentul de fata se afla în situatia de a fi amenintata cu activarea clauzei de salvgardare pe agricultura. „Comsiarul european pentru agricultura ne-a atras atentia ca daca la urmatorul audit nu se rezolva problema cu Agentia de Plati si Interventii în Agricultura, clauza va activata. Aceasta este marea realizare a domnului Flutur în calitate de ministru în Guvernul Tariceanu”, a mai spus Bejinariu. Din punctul de vedere al parlamentarului social-democrat, senatorul Flutur nu a facut nimic altceva în perioada ce a urmat demiterii sale din functia de ministru, decât „sa inventeze epitete si sa apara la televizor crezând ca poate sa pacaleasca a doua oara electoratul sucevean”. „A promis agricultorilor marea cu sarea în 2004. Ce s-a întâmplat am vazut. A promis ca va gasi solutii pentru a achizitiona recoltele taranilor nostri. Vedem foarte bine ca dupa 3 ani si ceva, pretul kilogramului de cartofi a scazut foarte mult, ca de asemenea preturile la grâu si porumb si în continuare taranii nostri din Suceava, în special, stau cu recolta la poarta”, a mai spus Eugen Bejinariu.

 

Deputatul Bejinariu a tinut sa reaminteasca faptul ca guvernarea de dreapta, din care a facut parte si Gheorghe Flutur, nu a facut altceva decât sa duca inflatia la 8,56 ,% în timp ce fosta guvernare PSD, din perioada 2000-2004, a facut în asa fel încât cresterea economica sa fie de 8,5 %. „România are nevoie de o guvernare de stânga si asa va fi. Electoratul a devenit mai întelept dupa doua guvernari de dreapta esuate, cele din 1996-2000 si 2004-2008, guvernari jalnice din care cu mândrie a facut parte si domnul Flutur. Vedem cu totii care sunt realizarile lor, scandaluri, discutii, descrestere economica, cresterea saraciei. Cred ca electoratul nu mai vrea sa încerce si a treia oara cu dreapta”, a explicat deputatul PSD. El i-a sugerat domnului Flutur sa se duca sa-si vada de proiectele lui în zona Bucurestiului, opinând ca în realitate interesul lui Flutur este doar pentru aceasta zona si nicidecum pentru judetul Suceava. „Toata lumea trebuie sa stie ca domnul Flutur nu doreste aceasta functie, de presedinte al Consiliului Judetean, pentru a face bine judetului Suceava. Flutur are un meci, un razboi cu Mîrza si considera ca daca se înscrie la aceste alegeri, le si câstiga. Asta e parerea domniei sale, dar parerea electoratului va fi alta”, a conchis deputatul PSD.

  Presedintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, a replicat atacurilor la adresa sa, spunând ca acestea vin din partea „locotenentului Bejinariu”, care, în opinia sa, nu are dreptul sa vorbeasca despre politica din Suceava, pentru ca este „un trubadur politic”. Senatorul i-a dat dreptate domnului Bejinariu doar la capitolul crestere economica de pe vremea guvernarii PSD, însa a facut precizarea ca e vorba despre cresterea economica înregistrata de „baronii PSD si familiile acestora”. „Locotenentul Bejinariu nu are dreptul sa vorbeasca despre politica din Suceava pentru ca este un trubadur politic si intra în panoplia matusii Tamara. Nu cred ca se pricepe la agricultura asa cum nu s-a priceput nici la gestionarea treburilor guvernului. Îi amintesc ca a dormit patru ani ca secretar general cu drogurile sub el. Despre cresterea economica a guvernului PSD este adevarat, dar a uitat sa spuna ca este vorba de cresterea economica la baronii PSD si la familiile acestora si nu la populatia de rând. Beneficiarii celor 18 ani de tranzitie sunt PSD-istii, care au promis ca duc România la Bruxelles si au dus-o acasa la ei. Pun si eu o întrebare. Unde este decenta si bunul simt de care vorbea domnul Mîrza ca va face uz în postul mare, când zilnic arunca flacari si venin prin acolitii sai?”, a concluzionat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de