FOTBAL : Gigi Becali a promis ca arena din Ghencea va avea 50.000 de locuri


Intră acum și în grupul de

Se vede ca se apropie campania electorala! Patronul Stelei, Gigi Becali, s-a întors de pe Muntele Athos cu planuri marete. Atât pentru echipa, pe care o vrea una care sa conduca România, Europa si lumea, dar mai ales pentru stadion.

Initial, latifundiarul a anutat o campanie de transferuri pe cât de mareata, pe atât de imposibil de realizat: rapidistii Sapunarul si Bozovic, dinamovistul Adrian Cristea si multi altii. Cu toate acestea, patronul Stelei sustine ca nu vrea sa aduca jucatori de top. „Sunt multumit de cum merge echipa acum. Îmi plac mult ultimele achizitii facute. Niciodata la Steaua nu vor veni jucatori de top. Pentru ca daca aduci un superjucator caruia trebuie sa-i achiti un salariu urias, automat se strica vestiarul. Si eu nu vreau sa stric atmosfera din vestiarul echipei”, a declarat Becali pentru cotidianul Libertatea.

Latifundiarul este însa foarte generos în Postul Pastelui. Pe lânga cele 500 de mii de euro pe care le-a donat calugarilor români de la Muntele Athos, Gigi are planuri mari si cu stadionul Stelei. Asa de mari încât promite ca, daca o va primi în concesiune, va investi bani „grei” în modernizarea arenei: „Eu, daca vreau stadionul, nu îl vreau pentru mine. Ca doar nu o sa iau tribunele în spate si sa plec cu ele în Pipera. Tot pentru confortul spectatorilor vreau sa investesc. Sunt gata sa dau între 20 si 30 de milioane de euro pentru modernizare. As vrea sa largesc capacitatea stadionului la 50.000 de locuri!”.  
Situat în sud-vestul Capitalei, stadionul Stelei are o capacitate de 28.000 de locuri, se poate lauda cu o nocturna de 1.400 de lucsi si este considerat cea mai moderna arena din România. Constructia a fost inaugurata în aprilie 1974, cu ocazia unui meci amical Steaua – OFK Belgrad (scor 2-2). La inceputul deceniului 9 au început lucrarile instalatiei de nocturna, aceasta fiind inaugurata pe 14 august 1991, la un meci Steaua-FC Bacau (scor 4-1). Mai târziu, în 1996, arena din Ghencea a fost modernizata în totalitate, tribunele fiind dotate cu scaune, cantonamentul jucatorilor de sub tribuna a doua fiind renovat la nivelul unui hotel de patru stele, iar utilitatile fiind aduse la standardele vremii.


Intră acum și în grupul de