Fotbal, Cupa Romaniei : Urziceniul lui Petrescu – in premiera in finala


Intră acum și în grupul de

Gloria Buzau – Unirea Urziceni 0 – 1

Stadionul din Cotroceni a gazduit, joi seara, cea de-a doua semifinala din cadrul Cupei României. Cu toate ca Gloria Buzau parea un adversar mult inferior trupei antrenate de Dan Petrescu, buzoienii s-au aparat fara cusur un meci întreg. Cu gândul de a ajunge în prelungiri, fotbalistii lui Fane Stoica au lasat garda jos pe finalul partidei, Paduretu profitând din plin la golul marcat în minutul 89, care a dus pe Unirea Urziceni în actul final al competitiei, pentru prima data în istoria clubului.

Meciul a început într-un ritm destul de bun, ambele echipe aglomerând centrul terenului. Buzoienii au reusit sa ridice un baraj defensiv care a pus capat oricarei actiuni de atac a ialomitenilor, astfel ca Danalache si Laszlo Balint nu au putut aduce o modificare a scorului. Raspunsul a venit prin Ducu Ninu, dar sutul sau în minutul 21 a trecut cu mult pe lânga poarta lui Stelea.

Sapte minute mai târziu, Bogdan Stancu era cât pe ce sa îsi treaca numele pe tabela de marcaj, daca lovitura libera executata de el nu trecea la doi metri de vinclul buzoienilor. Mara si-a intrat în rol dupa jumatate de ora de joc, reusind un dribling în marginea careului advers, continuat cu sut, dar si de data aceasta imprecis. Unirea Urziceni a avut primul sut pe spatiul portii abia în minutul 39, însa balonul trimis de Danalache nu i-a pus probleme lui Minca.

În cea de-a doua repriza, jocul s-a mai întetit, dar asta dupa minutul 59. Claudiu Ionescu a sutat pe sub zid din lovitura libera, Stelea respingând in extremis balonul, din plonjon. Elevii lui Fane Stoica au prins mai mult curaj, Litu trimitând puternic o minge de la 20 de metri, care a trecut pe lânga buturile aparate de veteranul Stelea. Apoi a venit rândul lui Bicfalvi sa îsi încerce norocul, însa si de aceasta data portarul ialomitean a intervenit fara probleme, în minutul 66.

Imediat a venit rândul elevilor lui Dan Petrescu sa rateze cea mai mare ocazie a meciului de pâna atunci, Danalache reluând din cadere, de la opt metri, la o palma de bara. 11 minute mai târziu a venit rândul lui Nunez sa suteze o lovitura libera, balonul ricosând din zid. Oaspetii au replicat tot cu o lovitura libera, Galamaz ratând cu seninatate dintre Litu si Nunez, dupa ce balonul a fost centrat la coltul lung. Când toata lumea astepta prelungirile, nou-intratul Paduretu a înfipt cutitul în spatele Gloriei Buzau, dupa ce a fost servit excelent de Mara, reusind sa marcheze în minutul 89 cu un sut care a lovit întâi bara de la coltul lung.

Buzoienii au fortat o minune în minutul 92, dar Litu a ratat incredibil în fata portii lui Stelea. Nici macar iesirea nervoasa a lui Fane Stoica, care era aproape de a sari la bataie cu arbitrii, nu a mai putut schimba cursul meciului, Unirea Urziceni facând pasul catre finala Cupei României, acolo unde va da piept cu CFR Cluj.

Gloria Buzau: Minca – Ninu, Tudose, Jozic, Eze – Doicaru, Bicfalvi, Litu, Guda (Ionescu, 55) – Al. Stoica (Nejneru, 60), Simion (Nunez, 58). Antrenor: Stefan Stoica

Unirea Urziceni: Stelea – Balint, Galamaz, Mehmedovic, Bordeanu – Mara, Gomez, Brandan (Burns, 70), C. Petre (Paduretu, 63) – Stancu, Danalache (Bilasco, 95). Antrenor: Dan Petrescu 


Intră acum și în grupul de