Acasă Actualitate Schimbare radicală privind modul de colectare a deșeurilor în municipiul Suceava. A...

Schimbare radicală privind modul de colectare a deșeurilor în municipiul Suceava. A fost lansat proiectul prin care vor fi construite 200 de platforme îngropate sau semi-îngropate în toate cartierele


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că modul de colectare a deșeurilor în municipiul Suceava va fi modificat după intrarea în vigoare a noului contract de concesiune a serviciului de salubrizare menajeră.

Primarul a spus într-o conferință de presă că a fost lansat în dezbatere publică proiectul pentru delegarea de gestiune prin concesiune a serviciului de salubrizare menajeră.

„Este o licitație importantă cu o valoare estimată de 83,829 de milioane de lei pentru o perioadă de 12 ani, perioadă rezultată în urma calculelor făcute pentru amortizarea investițiilor pe care trebuie să le facă cel care va câștiga licitația”, a declarat primarul care a menționat că până în 17 aprilie se pot face propuneri și sugestii pe marginea proiectului care este în dezbatere publică.



Potrivit proiectului aflat în dezbatere, între investițiile pe care trebuie să le facă operatorul sunt realizarea a minim 30 de puncte de colectare supraterană selectivă cu patru containere pentru hârtie, sticlă, metale și plastic, dar și realizarea unui număr de câte o sută de platforme subterane și semi îngropate.

Din cele 100 de platforme îngropate, 15 vor fi amplasate în cartierul Obcine, 23 în cartierul George Enescu, 9 în cartierul Zamca, 26 în Centru, 24 în Burdujeni și 3 în Ițcani, a spus Lungu care a menționat că acestea au un sistem hidraulic de ridicare și înlocuire.

Platformele semi-îngropate vor fi amplasate 14 în cartierul Obcine, 24 în cartierul George Enescu, 7 în Zamca, 28 în Centru, 25  în Burdujeni și 3 în Ițcani.

Firma câștigătoare a licitației se va ocupa de întreținerea și igienizarea acestor platforme de colectare, va achiziționa autospeciale, europubele și eurocontainere și va înființa punctul de sortare, dar va asigura și un dispecerat unde sucevenii pot apela.

Între obligațiile firmei se numără și achiziționarea și montarea, anual, a minim o mie de coșuri de gunoi stradale, dar și amenajarea a două locuri de joacă pentru copii în fiecare an, cu o suprafață de 500 de mp.

„Problema cea mai importantă este noul mod de gestionare a deșeurilor prin realizarea de platforme de colectare îngropate și semi-îngropate”, a spus Lungu.

El și-a exprimat dorința ca această licitație să se finalizeze cât mai repede pentru că în prezent acest serviciu se derulează în baza unui contract temporar.

„Este o licitație cu miză mare. Sperăm să avem un operator de salubritate menajeră până la sfârșitul anului”, a mai declarat primarul.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version