Acasă Social Cea de a doua ediţie a evenimentului “Sesiunea extraordinară a...

Cea de a doua ediţie a evenimentului “Sesiunea extraordinară a profesiilor juridice” va avea loc, joi, la Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava


Intră acum și în grupul de

Cea de a doua ediţie a evenimentului “Sesiunea  extraordinară  a  profesiilor  juridice” va avea loc, joi, la Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava, manifestarea fiind organizată de studenţii din anul IV de la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, la iniţiativa lect. univ.dr. Lucian- Sorin Stănescu.

Potrivit unui comunicat de presă, prin organizarea acestui eveniment, care se dorește a se constitui o tradiție în rândul activității universitare sucevene, li se oferă studenților de la Facultatea de Drept și Științe Administrative oportunitatea de a interacționa, precum și de a face o analiză raportată la propriile persoane și la aspirațiile lor profesionale în funcție de prezentările inspirate din activitatea de zi cu zi a practicienilor din domeniul juridic.

“Studenții anului IV, împreună cu dl lector univ. dr. Lucian-Sorin Stănescu, doresc organizarea acestui eveniment în scopul împărtășirii cunoștințelor practice de către profesioniști ai domeniului juridic, care să sublinieze esența fiecărei profesii în parte, principalul raționament care stă la baza acestuia fiind completarea cunoștințelor dobândite pe parcursul anilor de facultate și insuflate de către distinșii profesori. De asemenea, se dorește ca această întâlnire juridică să fie benefică studenților în ceea ce privește conturarea și fixarea unor  păreri pe care aceștia le au asupra unor profesii juridice, mai mult, ajutându-i în luarea unei decizii în privința accederii la o profesie juridică la finalizarea celor 4 ani de studiu”, se precizează în comunicatul de presă.



Printre invitaţii acestui eveniment se numără procurorul Florin Deac, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul Bogdan Gabor de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, vicepreşedintele Curţii de Apel Suceava, judecător Tatiana Ilieş, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, lect. univ. dr. Daniela Lămășanu, decanul Baroului Suceava, avocat Sorin Rusu, decanul Facultății de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava, conf. univ. dr. Camelia Ignătescu – avocat, conf. univ. dr. Maria Dumitru – practician în insolvență, notarul public Mihai Curcă, consilierul Anca Nicoară din cadrul Serviciului de probațiune Suceava, executorul judecătoresc Constantin-Ştefan Cocoş, grefierul Alina Gherasim din cadrul Curţii de Apel Suceava, preşedintele Asociaţiei Mediatorilor din Bucovina, Vasile Vargan şi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, comisar de poliţie Ionuţ Epureanu.

Evenimentul va avea loc, joi, în amfiteatrul “Dimitrie Leonida”, din corpul D al Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, în intervalul orar 16:30-20:00. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version