Lungu: Parte dintre modificările pentru fluidizarea traficului pe Calea Unirii vor fi funcționale până de Paște. Traversarea pentru pietoni pe sub podul rutier în zona Bazar este facultativă


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că directorul Shopping City Suceava, Mircea Petrariu, a fost de acord cu propunerile de fluidizare a traficului și a anunțat că o parte dintre modificări vor fi funcționale până de Paște.

„Prin propunerile pe care le facem pentru fluidizarea traficului nu vrem să afectăm agenții economici din zonă”, a spus Ion Lungu.

El a arătat că Shopping City Suceava este un agent economic important, a făcut investiții la Suceava, plătește taxe și impozite la Primărie importante și a menționat că a discutat cu directorul acestui centru comercial pe soluția de trafic în zona respectivă, iar acesta a fost de acord.

Lungu a menționat că după implementarea noilor soluții la Shopping City Suceava nu se va mai putea intra pe vechea rută și că  se va merge spre pasarelă care se înconjoară și se intră pe strada ce vine dinspre piața en-gross  de unde se face selecția pe două variante, una spre centrul orașului și o alta spre SCS.

„Vor avea o bandă separată, specială și nu se va mai putea intra în sensul giratoriu”, a spus Lungu care a menționat că pentru ieșirea din centrul comercial, de unde se poate vira doar spre dreapta, va fi necesară stabilirea timpilor semaforului de la noua trecere pentru pietoni astfel încât să existe timpi care să permită ieșirea mașinilor din parcarea SCS.

„Este un nou pas pentru fluidizarea traficului pe Calea Unirii”, a spus primarul care crede că traficul va fi descongestionat prin desființarea de treceri pentru pietoni care, din patru, va rămâne, în final doar una.

Totodată, Ion Lungu a menționat că trecerea temporară pe sub podul rutier este facultativă și poate fi folosită de cei care doresc, în condițiile în care o trecere pentru pietoni semaforizată este funcțională în zona bazar.

El a spus că această trecere pentru pietoni va fi funcțională până la construirea pasajului în zonă.

Lungu a mai declarat că până la sărbătorile pascale vor fi funcționale mai multe puncte din programul de fluidizare a traficului, respectiv trecerea facultativă pe sub pod, banda suplimentară dinspre Burdujeni pentru intrarea la bazar, o nouă trecere pentru pietoni și să fie deschisă noua bandă specială pentru cei care merg spre Shopping City Suceava.

„Sper că aceste măsuri pe care le-am luat din studiul de circulație să aducă o îmbunătățire a traficului în zonă”, a spus Lungu care a subliniat că soluția este însă construcția unui nou pod peste râul Suceava.

Directorul Shopping City Suceava, Mircea Petrariu, a declarat recent pentru News Bucovina că prin măsurile de fluidizare a traficului va fi afectată în special ieșirea din parcarea centrului comercial în condițiile în care nu va exista semaforizare, iar cei care ies din această parcare vor fi obligați să meargă spre sensul giratoriu de la bazar.

„Am mari rezerve că varianta e viabilă. Viața ne va demonstra”, a spus Petrariu.

El consideră că problema va fi la sensul giratoriu de la bazar care se va aglomera

”Se va multiplica numărul de mașini din sensul giratoriu”, a spus Petrariu.

El a sugerat autorităților locale să modernizeze un drum de pământ care face acum legătura între cartierele Ițcani și Burdujeni care să fie folosit de camioanele care vin în zona comercială.

(N.B.)


Intră acum și în grupul de