Noi linii de gardă pentru chirurgie și ortopedie infantilă și urologie se înființează la Spitalul Județean de Urgență Suceava


Intră acum și în grupul de

Spitalul Județean de Urgență Suceava va avea linii de gardă pentru chirurgie infantilă și urologie prin disjungerea din actuala linie de gardă de urologie-chirurgie infantilă, potrivit unui proiect de hotărâre de Consiliu Județean inițiat de Gheorghe Flutur.

Potrivit expunerii de motive, se impune reorganizarea liniei de gardă existente în specialităţile urologie – chirurgie infantilă în două linii de gardă distincte, cu specialităţile urologie, respectiv chirurgie și ortopedie infantilă, întrucât, potrivit legii, aceste specialităţi nu sunt înrudite și nu pot fi organizate într-o linie de garda comună.

Proiectul de hotărâre a fost inițiat la solicitarea managerului SJU Suceava, Vasile Rîmbu, care arată că înființarea celor două linii de gardă distincte este necesară pentru asigurarea continuităţii asistenţei medicale de specialitate în afara programului de activitate zilnic. este asigurat prin linii de garda

El explică în solicitare că cele două specialităţi medicale nu sunt înrudite pentru a putea face practică comună, motiv pentru care „până la data curentă a existat un risc asumat de către medicii participanţi în efectuarea serviciului de gardă, fapt care nu mai poate continua”.

Totodată, Rîmbu susține că ambele specialităţi chirurgicale, urologie și chirurgie-ortopedie infantilă sunt unice în judeţ, iar pentru ambele specialităţi medicale adresabilitatea pacienţilor cu patologii complexe este în creștere și cazuistica este diferită în cele două specialităţi.

„Până la momentul actual, în situaţia în care pe perioada desfășurării serviciului de gardă era prezent conform garficului de gardă un medic urolog și apărea o urgenţă cu traumatism infantil, se solicita prezenţa de acasă a unui specialist de chirurgie ortopedie-infantilă și invers”, mai arată Vasile Rîmbu.


Intră acum și în grupul de