COMUNICAT DE PRESA : Cristian Adomnitei a „investigat” starea invatamantului rural sucevean


Intră acum și în grupul de

Sâmbata, 19 aprilie, domnul Cristian ADOMNITEI, Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Candidatul PNL la Primaria Iasi, a desfasurat un tur de forta în Judetul Suceava.

Primul eveniment s-a desfasurat la Putna, unde ADOMNITEI s-a întâlnit la Scoala din Gura Putnei cu gospodarii din comuna. Ministrul a remarcat ca o scoala de 125 de ani, care nu a beneficiat de finantare, este foarte bine gospodarita si a asigurat ca aceasta scoala va beneficia de fonduri pentru modernizare. “Gura Punei este vitregita nemeritat fata de Putna si asta am observat si pe drumul pe care am venit. Noul primar, liberalul Plamada va avea ca prioritate modernizarea acestui drum”, a declarat ministrul ADOMNITEI.

La Vicovul de Jos, Ministrul Cristian ADOMNITEI, împreuna cu Senatorul Tiberiu PRODAN s-au întâlnit cu candidatul PNL pentru primaria din Vicov, Cornel CARCEA, cu care au discutat despre investitiile care se vor realiza în cel mai scurt timp în comuna: sala de sport si asfaltarea drumului spre Remezau.

La Radauti, în mijlocul unei adunari impresionante cu membri si simpatizanti liberali, Ministrul ADOMNITEI a participat la lansarea candidatilor PNL la Primaria si Consiliul Local al urbei. “Constantin GALAN, viitorul primar al Radautiului va lucra, împreuna cu toti radautenii, pentru ca acest municipiu sa fie Emblema turistica a nordului Bucovinei”, a declarat Ministrul liberal.

Vizita a continuat la Scoala din Dornesti, unde Ministrul a pus accentul pe corelarea profilului Scolii cu necesarul de forta de munca impus de dezvoltarea economica din zona. “Actualii elevi, prin munca lor, vor da valoarea punctului de pensie de care vom beneficia noi. Daca ei vor lucra pe bani putini si noi vom avea pensii mici. Interesul României este sa instruim generatii capabile sa acceseze locuri de munca cât mai bine platite”, le-a spus Ministrul profesorilor. “Trebuie sa existe o colaborare strânsa între scoala, ca element formativ, Primarie, ca institutie ce planifica dezvoltarea zonei si mediul de afaceri, ca beneficiar al fortei de munca locale.

A doua parte a zilei a continuat cu o întâlnire cu un grup de cetateni din Corocaesti, Comuna Veresti. Aici, Ministrul ADOMNITEI a raspuns întrebarilor localnicilor si le-a explicat ca ramânerea în urma a zonei se datoreaza proastei administrari a comunei. “Exista multe surse de finantare pentru drumul care va leaga de soseaua principala. Daca primarul actual s-ar fi batut pentru voi, azi aveati asfalt. Nici scolile nu arata prea bine, Verestiul e dintre putinele comune din judet unde Primaria locala nu poate acorda tichete cadou profesorilor. Este înca o dovada de proasta administrare”.   

Ziua s-a încheiat cu lansarea candidatului PNL, Ioan Paval, la Primaria Comunei Dumbraveni. Ministrul l-a remarcat pe Daniel, un pusti de 8 ani, tobosarul fanfarei participante la eveniment, pe care l-a si numit “cel mai tânar candidat liberal la Primaria Dumbraveni”. Manifestarea, la care au participat peste 400 de localnici, s-a bucurat si de salutul Angelei Zarojanu, candidata PNL pentru Primaria Sucevei.


Intră acum și în grupul de