Rugby, Divizia Nationala : Victorie muncita


Intră acum și în grupul de

CSM Bucovina Suceava – RC Bârlad 19 – 7 (14 – 0)

Desi calculele hârtiei anticipau o victoriei facila a Bucovinei Suceava în partida cu RC Bârlad, pe teren, gazdele s-au vazut nevoite sa se întrebuinteze serios pentru obtinerea victoriei, trupa condusa momentan de Dan Scolobiuc câstigând în cele din urma întâlnirea cu scorul de 19-7.

Sucevenii au reusit deschiderea scorului înca din minutul 3, în urma unui eseu reusit de Conache, completat de transformarea lui Ignea, astfel încât gazdele conduceau cu 7-0. Desi gruparea bârladeana a echilibrat imediat ostilitatile, Borta izbuteste un nou eseu pe finalul primei reprize, culcând balonul în terenul de tinta dupa o patrundere în forta printre aparatorii echipei oaspete. Transformarea eseului s-a dovedit „floare la ureche” pentru Ignea si Bucovina întra la pauza cu un avantaj de 14-0 pe tabela de marcaj.

Ramasi fara Pateschi si Borta, care au parasit gazonul accidentati, precum si fara aportul lui Pascari, eliminat temporar în minutul 56, sucevenii cedeaza initiativa si oaspetii împing jocul la 5 metri de suprafata de marcaj. Reduta gazdelor cedeaza în minutul 70, iar oaspetii reduc diferenta la 14-7 printr-un eseu transformat. Suspansul minutelor de final avea sa fie risipit de Pascari, care profita de un rulaj „marca Suceava” si culca balonul în suprafata de tinta pentru 19-7.  Acesta avea sa fie si scorul final, deoarece Ignea rateaza de putin transformarea, incomodat si de pozitia dificila a loviturii.

Încrâncenarea partidei s-a resimtit din plin în teren, fapt recunoscut si de unul dintre liderii gruparii sucevene, Viorel Negru. „A fost un meci mai greu decât ne asteptam, dar victoria este cu atât mai frumoasa, cu cât este mai dificila. Colegii mei merita felicitati pentru ca reusesc sa tina sus steagul rugby-ului sucevean, printre cele mai bune echipe din tara”, a declarat Viorel Negru. 

CSM Bucovina Suceava: Patenschi, Pascari, St. Rusu, Preutescu, Teodorovici, Nichiforiuc, Borta, Andronic, Cretuleac, Soloniuc, Drelciuc, Bursuc, Apoariuc, Conache, Ignea. Antrenor: Dan Scolobiuc. Au mai intrat: Lupei si  Zup. Rezerve: Croitoru, I. Rusu, Atudorei, Stefancu si Tuchlei.
Desi nu au reusit sa cucereasca si punctul pentru bonusul ofensiv, rugbistii suceveni au urcat în urma etapei a VIII-a pe locul secund al clasamentului turneului „play-out”, fiind avantajati si de victoria obtinuta de Olimpia Bucuresti în fata celor de la Politehnica Iasi, scor 22-3. În derbiul codaselor, CFR Brasov a dispus pe teren propriu, cu scorul de 9-0, de gruparea RC Grivita.

Clasament

1.Olimpia Bucuresti    8        7        0        1        197-46          33p

2.Bucovina Suceava  8        7        0        1        164-103         30p

3.Politehnica Iasi      8        5        0        3        180-106         26p

4.CFR Brasov            8        2        0        6        80-191          10p  

5.RC Bârlad              8        2        0        6        108-208         9p

6.RC Grivita              8        1        0        7        66-140          6p* 

* echipa penalizata cu 1 punct.

 

Etapa viitoare, 25 aprilie

Politehnica Iasi – Bucovina Suceava

RC Bârlad – RC Grivita Bucuresti

Olimpia Bucuresti – CFR Brasov


Intră acum și în grupul de