FOTBAL.LIGA III : Promovarea ramane in suspans


Intră acum și în grupul de

FCM Bacau II – Cetatea Suceava 1 – 1 (0 – 0)

Dupa un tur fulminant de campionat, în care a facut instructie cu majoritatea adversarilor, Cetatea pare sa fi iesit de pe fagasul victoriilor odata cu partea secunda a sezonului. În ultimul episod pus în scena Ligii a III-a, elevii lui Marian Pana au reusit doar un rezultat de egalitate, scor 1-1, pe terenul formatiei FCM Bacau II, la capatul unui meci pe care l-au condus pâna în minutele de prelungire. Semiesecul de vineri, al treilea consecutiv, a redus ecartul gruparii sucevene în fruntea clasamentului la 9 puncte, suspansul promovarii anuntându-si prezenta pe Areni pâna spre finalul stagiunii.

Mustruluiti serios de conducerea clubului dupa evolutiile sterse din etapele precedente, jucatorii suceveni au intrat hotarâti pe gazonul Stadionului “Letea”, iar în minutul 20, Colban zguduie transversala portii bacauane cu un voleu din centrul careului. Acelasi atacant îsi încerca din nou sansa peste alte doua minute, dar goalkeeper-ul Roca este la post si respinge în corner de la radacina barei din stânga. Avea sa fie si ultima tresarire de orgoliu afisata de lider pe parcursul primei reprize.

Oaspetii si-au extins dominarea teritoriala dupa pauza, dar starea proasta a gazonului si numeroasele greseli de tehnica individuala s-au dovedit obstacole serioase în faza de finalizare. Ineficienta atacului sucevean a luat sfârsit în minutul 75, odata cu momentul de magie oferit de Celpan, al carui sut de la 25 de metri a poposit direct în vinclul portii adverse. Cetatea nu reuseste însa sa-si gestioneze avantajul de pe tabela, deoarece, în minutele de prelungire, nou-intratul Carnariu reia nestingherit în plasa o minge centrata în fata portii lui Rohetki si scoate astfel doua puncte mari din buzunarul trupei pregatite de Marian Pana.

Cu sase etape ramase pâna la finalul sezonului, gruparea de pe Areni bate în genunchi la usa ligii secunde. La doua strazi distanta, echipa locala de handbal bate cu fruntea sus la portile cupelor europene. Poate e timpul sa ne reconsideram pasiunile.

FCM Bacau II: Roca – C. Vrînceanu, Enea, I. Vrînceanu – Întuneric, Ghius, Marin, Banu, Munteanu – Huiban, Botezatu. Antrenor: Vasile Jercalau. Au mai intrat: Braescu si Carnariu.

Cetatea Suceava: Rohetki – Bernard, Nicolau, Ungureanu – Homneac, Cojenel, Onciu, Celpan, Leuciuc – Stanescu, Colban. Antrenor: Marian Pana. Au mai intrat: Ailenei, Pandele si Apetri.
 
 

Golul egalizator al gazdelor l-a adus pe antrenorul Marian Pana în pragul unei crize de nervi. Dupa o serie de critici aduse propriilor aparatori, oficialul Cetatii a parasit pentru o clipa banca tehnica, pentru ca la finalul meciului sa ramâna în parcarea arenei bacauane pret de câteva momente, departe de vestiarul elevilor sai. “Eram nervos si nu am vrut sa fac reprosuri la cald jucatorilor, fapt pentru care am evitat sa intru în vestiar. Am jucat ceva mai bine în acest meci, dar am avut parte de putin ghinion si o organizare defectuoasa a defensivei pe final”, a motivat Marian Pana.

Seful bancii tehnice de pe Areni l-a acuzat subtil si pe portarul Andrei Rohetki, care a ezitat în opinia sa la centrarea din care gazdele au reusit egalarea. “Îl apreciez foarte mult pe Rohetki si de aceea ma asteptam sa ajute apararea într-un astfel de moment. Faptul ca nu iese pe centrari l-am remarcat si la alte jocuri”, a mai spus Pana.

În ciuda celor trei rezultate negative consecutive, Marian Pana este optimist în privinta ultimelor etape. “Probabil unii s-au vazut prea devreme cu sacii în caruta, dar nu cred ca promovarea noastra este pusa în pericol. Ma astept însa ca jucatorii sa fie ceva mai receptivi la cerintele mele. În meciul de la Bacau s-au facut si multe greseli de ordin tehnic, pe care mi-e imposibil sa le corectez”, a încheiat antrenorul Cetatii.


Intră acum și în grupul de