LIVE TEXT: Ședința ordinară a Consiliului Județean Suceava din 31 martie 2017


Intră acum și în grupul de

A inceput sedinta ordinara a CJ Suceava. Sunt prezenti 35 din 37 de consilieri judeteni. Sedinta e condusa de presedintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Gheorghe Flutur:

”In perioada 1-5 mai, la Augsburg se vor sarbatori 20 de ani de la inceperea colaborarii cu Regiunea Schwaben.

Am avut o discutie cu liderul de grup de la PSD, dl Grozavu, si am rugat sa fie un reprezentant din partea lor in delegatie.”

Dan Ioan Cusnir:

”As vrea sa largesc invitatia si sa incep cu vizita dvs la Viena. Ati fost invitat sa aveti un discurs in Parlamentul austriac. Un discurs bun.

Cred ca trebuie sa privim delegatia la Augsburg ca pe un mesaj. Cred ca cel mai bun mesaj de continuitate si unitate ar fi daca ar merge toti cei trei fosti si actuali presedinti ai CJ de cand a fost aceasta infratire. Cand sunt chestiuni serioase trebuie sa fim umar la umar.

Daca ce stiu eu e corect, in aceasta vara se va pensiona Otto Halabrin, care e simbolul acestei infratiri. Participarea celor trei presedinti ai CJ e si un mesaj catre el ca munca lui de 20 de ani nu e zadarnica. Simbolistic vorbind cred ca ar trebui sa participe si prefectul de la acea perioada de semnare, Vasile Ilie. ”

Flutur:

”E unul dintre putinele de parteneriate de succes intre provinciile dintre E si V. Daca tragem linie, parteneriatul merita aplauze.  Trebuie sa spună  si mass media germane ca ideea foarte generoasa de a intinde o mana catre Est a fost o poveste de succes. Cu asta sa mergem la Augsburg.

Am sa fac un amendament si sa fie prezenti toti presedintii ai CJ. Sunt de acord cu asta, inclusiv cu prefectul de la acea data.

CJ a votat, in premiera, amendamentul consilierului Cusnir la delegatia de la Augsburg. Numarul persoanelor care vor merge in Germania a fost suplimentat cu 2.”

Cusnir:

”Hadeti sa demaram sub spectrul Universitatii o dezbatere publica despre viitorul urbanistic al municipiului Suceava.

Flutur:

”Si eu simt ca trebuie sa ne implicam mai mult in dezvoltarea oraselor. Oare avem vreun cuvant e spus? De aici au aparut tot felul de pagode.

Daca as avea parghie as vrea sa fim mult mai activi. Nu avem parghiile legale. Nu e doar cazul Sucevei, sunt fioarte multe localitati cu probleme.

Trebuie sa propunem si Primariei Suceava sa fie parte la aceasta dezbatere pe urbanism, alaturi de CJ si USV.

Sa dea Dumnezeu sa vina vremea presiuniii investitiilor imobiliare in judetul Suceava. Problema e daca avem perspectiva si stim ce avem de facut?”

Cusnir:

”M-am intalnit cu Lungu in fata Primariei si i-am aratat cerul albastru deasupra restaurantelor din fata sediului. Si ca in curand nu va mai fi vazut. El a ras si a spus ca atat timp cat e legal, baiatul lui va construi acolo blocuri.”

Flutur:

”Stiti ca Suceava e un oras cu deficit de spatii pentru birouri si trebuie sa ne gandim la dezvoltare pe viitor. Suntem intr-o criza.”

Gheorghe Flutur sustine o conferinta de presa.

”Mi se pare normal ca sedintele sa curga firesc, mai ales ca ne intalnim pe grupuri de consilieri si ne punem de acord pe anumite lucruri.

Sunt atent sa nu revenim la transformarea CJ intr-un for de lupta politica sau rafuieli cu cineva. exista o autonomie a primariilor pe care o respecatm si noi CJ semnalam daca avem ceva. Inclusiv acum cand au aparut unele probleme, trebuie transparenta si respectata legea. Asa putem afla daca vecinii sunt de acord.

Suntem in perioada de alegeri la PNL si nu vreau sa comentez prea multe. La Suceava avem pe 7 aprilie. Mai merg si eu sambata si duminica la alegeri.

Trendul general al alegerilor in decembrie a fost de pierdere pentru PNL. Poate ca balbaielile de la varf, poate altele. Toti am suportat un esesc. In mod direct nu au fost departe alegerile din primavara si la CJ am fost campioni. Nu bagam gunoiul sub pres, dar ne asumam. Pentru mine a fost nemultumitor decembrie”.

 


Intră acum și în grupul de