Activități organizate la Biblioteca Bucovinei în contextul Zilei Mondiale a Cărții pentru Copii și Tineret


Intră acum și în grupul de

În contextul Zilei Mondiale a Cărții pentru Copii și Tineret, celebrată pe 2 aprilie, pe parcursul lunii aprilie, funcție de solicitările și inscrierile grădinițelor și școlilor cu clase I-IV, la Biblioteca Bucovinei ”I.G.Sbiera” din Suceava se vor organiza diverse activitati cu si pentru cei mici.

Potrivit managerului instituției sucevene, Gabriel Cărăbuș, este vorba despre activitati practice de desen si decupaj, expoziția de carte ”Andersen, magicianul basmelor”, prezentarea vieţii şi operei scriitorului Hans Christian Andersen, lecturi şi vizionare film de animaţie din poveştile lui Hans Christian Andersen.

De asemenea, cele mai frumoase povesti vor fi citite de către scriitori, bibliotecari, părinti sau voluntari.

Activitățile organizate la Biblioteca Bucovinei se desfășoară în cadrul parteneriatului educational national ”Pași spre bibliotecă: „Prietenie… pe o… sfoară”.

Începând cu anul 1967, în fiecare an, pe 2 aprilie (data nașterii scriitorului Hans Christian Andersen), în întreaga lume se sărbătorește Ziua internațională a cărții pentru copii și tineret, scopul fiind acela de a însufleti dragostea de carte și de a indrepta atenția copiilor către cărți. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de