Bucovina Rock Castle se va desfășura în perioada 25-27 august. Vor concerta trupe din Marea Britanie, Olanda, Austria, Grecia, dar și Kempes sau Dirty Shirt


Intră acum și în grupul de

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a anunțat, joi seara, în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că festivalul Bucovina Rock Castle se va desfășura în acest an în perioada 25-27 august și că vor concerta trupe din România, dar și din Olanda, Marea Britanie, Austria sau Grecia.

El a spus că Bucovina Rock Castle are ca organizatori Muzeul Bucovinei și Centrul Cultural Bucovina, managerul fiind Ion Drăgușanul, iar evenimentul se va desfășura în perioada 25-27 august, joi, vineri și sâmbătă.

Ursu a menționat că în prima zi vor evolua Toy Machine, Relative și Basska, De Staat din Olanda și Russkaja din Austria.

În a doua zi, pe scena Bucovina Rock Castle vor urca trupele  Sky Swallows Challenger, Fluturi pe asfalt, Travka, Luna Amară și God is a astronaut din Marea Britanie.

În ultma zi a festivalului vor concerta Unflicted, White Walls, Planet of Zeus din Grecia, Dirty Shirt și Kempes, despre care Emil Ursu a menționat că este cofondatorul formației Cargo, a revenit în România după ce a fost plecat în Australia și este una din marile voci ale rock-ului românesc.

Directorul Muzeului Bucovinei a adăugat că festivalul este finanțat de Muzeul Bucovinei cu 100.000 de lei, alți 100.000 de lei de la Centrul Cultural Bucovina, din vânzările de bilete se estimează că se vor încasa 68.000 de lei, iar 8000 de lei de la sponsori.

”Cam astea sunt costurile festivalului de rock”, a spus Ursu.

El a menționat că festivalul este un câștig de imagine și este un eveniment de nișă, iar an de an, vin din ce în ce mai mulți spectatori din zone mai îndepărtate pe lângă cei din județ sau din județele limitrofe.


Intră acum și în grupul de