FOTBAL liga I : Steaua castiga la Galati, CFR la Arad, suspansul continua


Intră acum și în grupul de

Gloria Bistrita – Ceahlaul Piatra Neamt   0 – 1

Gloria Bistrita a primit vizita celor de la Ceahlaul Piatra Neamt, în meciul care a deschis etapa cu numarul 30 a Ligii I. Elevii lui Viorel Hizo au obtinut trei puncte uriase, plecând fericiti acasa, cu gânduri de primul esalon si pentru sezonul viitor.

Gloria Bistrita putea intra în avantaj chiar din minutul 2 al partidei, dar sutul lui Coroian a fost respins de Savu în corner. Replica a venit imediat prin Croitoru, al carui balon trimis la coltul lung nu l-a putut pacali pe portarul advers. Cele doua echipe au jucat într-un ritm destul de ridicat, iar Ceahlaul era cât pe ce sa dea lovitura prin Forminte, intrat în careu în minutul 13, însa sutul sau a fost imprecis.

Elevii lui Sabau au încercat sa modifice scorul alb de pe tabela în finalul primei reprize, dar nici Coroian si nici Adrian Nalati nu au excelat la capitolul finalizare.

În partea a doua, gazdele au trecut milimetric pe lânga gol, Lucian Turcu nereusind sa marcheze în minutul 54 din centrarea lui Coroian. Dan Matei si-a „îngropat” echipa peste sase minute, Rusmir transformând fara probleme penaltiul acordat pe motiv de hent în careu. Gloria Bistrita a încercat sa scape de cea de-a patra înfrângere consecutiva de pe teren propriu, însa elevii lui Ovidiu Sabau nu au mai putut schimba nimic din cursul jocului. Ceahlaul a plecat astfel acasa cu cele trei puncte în buzunar, iar victoria de vineri seara le-a redat moldovenilor speranta ca vor ramâne în Liga I.

Gloria Bistrita: Albut – Fl. Ganea, Toma, Frasinescu, Matei – Turcu (Curtuius, 77), Dumitra, Nalati (Andrei Muresan, 68), Arhire (Hadzibulic, 46) – Coroian, Negrean. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau.

Ceahlaul: Savu – Vitelaru, Fernandes, Forminte, Cebotaru – Cristocea (Oprea, 92), Mala, Omoduemuke, Croitoru (Pecha, 90), Rusmir – Bugaiev (Doicaru, 83). Antrenor: Viorel Hizo.

 

Poli Timisoara – “U” Craiova                     1 – 3

Poli Timisoara astepta cu nerabdare partida împotriva Universitatii Craiova. Însa oltenii au fost cei care au facut un meci de senzatie, toate golurile care au „îngropat” echipa de pe Bega fiind marcate de elevii lui Nicolo Napoli.

Partida a început într-un ritm furibund, „juvetii” iesind în evidenta cu o posesie mai buna la debutul meciului. Timisorenii au fost însa cei care au fortat în atac, balonul trimis de Abiodun pentru Bucur fiind retinut de Bornescu, în primele minute ale întâlnirii. În minutul 13, Arman Karamian a primit un balon de la Gigel Bucur, dar primul sut al gazdelor a trecut pe lânga poarta lui Bornescu.

Raspunsul a venit imediat prin Gângioveanu, însa mingea trimisa de la 25 de metri nu si-a atins tinta. Ofensiva timisorenilor a dat roade dupa un sfert de ora de joc, Dina marcând un gol de toata frumusetea, dar în proprie poarta. El a intervenit cu o lovitura de cap la centrarea lui Milhazes. Bucur a încercat sa dubleze avantajul cinci minute mai târziu, însa Bornescu a retinut fara probleme la „capul” trimis de atacant.

În faza urmatoare, Florin Costea si-a intrat în atributii, patrunzând periculos în careu si, dupa ce a întors un adversar, a alunecat exact înainte de a suta. Vârful oltenilor s-a razbunat la un minut distanta, reusind sa marcheze dupa ce a fost servit excelent de Mihai Dina, care si-a spalat pe jumatate pacatele de la autogol. Craiovenii au mai înscris peste alte cinci minute, însa centralul Alexandru Tudor a anulat golul pe motiv de fault în atac.

Elevii lui Nicolo Napoli nu au capitulat, ba chiar au reusit sa reduca la tacere întreg Stadionul „Dan Paltinisanu”, cu un sfert de ora înainte de finalul primei reprize. Wobay a trimis o centrare de la mare distanta, care a fost reluata din prima de Costea, balonul intrând în plasa si aducându-i pe oaspeti în avantaj. Timisorenii au alergat cu disperare dupa egalare, dar ultima ocazie a primei parti le-a apartinut tot „juvetilor”.

Cele trei goluri marcate în primele 45 de minute au însufletit jocul din repriza secunda, gazdele atacând în valuri pentru a obtine macar egalarea în fata propriilor suporteri. Finalul de meci a adus lovitura de gratie, de data aceasta Florin Costea servindu-l excelent pe Dina, pentru 1-3. Timisorenii au primit lovitura ca pe un adevarat soc, parasind stadionul cu capul plecat, într-un cor de fluieraturi.

Poli Timisoara: Popa – Badoi, Scutaru (Ratiu, 65), Borbely (Vrsic, 74), Milhazes – Abiodun, Srhoj, Aliuta, Arman Karamyan (Rusic, 60) – Bucur, Ganea. Antrenor: Dusan Uhrin.

„U” Craiova: Bornescu – Dananae, Stoica, Gângioveanu (Andrei Ionescu, 75), Rose – Prepelita, Dina, Gaman (Barboianu, 58), Dilevski – Woobay, Costea (Barbu, 92). Antrenor: Nicolo Napoli.

 

UTA Arad – CFR Cluj            0 – 3

CFR Cluj a stricat petrecerea de aniversare a “Batrânei Doamne” a fotbalului românesc. Elevii antrenati de Ioan Andone dau semne ca si-au revenit din letargie, învingând cu 3?0 pe UTA si pastrând presiunea asupra Stelei.

Clujenii au deschis scorul în chiar minutul cinci. Semedo cade în careu la un contact cu Raul Marincau, centralul Tiberiu Lajos acorda penalti, iar Cadu transforma fara probleme. Gazdele au fost si ele periculoase în minutele 10 si 12, dar Hidisan si Zaharia nu au putut introduce mingea în poarta lui Nuno Claro. De partea cealalta, Muresan si-a încercat si el norocul în minutul 17, din lovitura libera, dar sutul ex-bistriteanului a ocolit de putin vinclul lui Mârne.

La faza imediat urmatoare, Clujul a trecut din nou pe lânga desprindere, însa Dani a ratat o ocazie monumentala, reluând defectuos centrarea impecabila a lui Culio. La rampa avea sa iasa apoi Dubarbier. Talentatul argentinian adus de CFR în aceasta iarna a scapat în minutul 22 singur cu goalkeeper-ul aradenilor, dar a sutat inexplicabil peste, pentru ca în minutul 31 sa aduca golul de 2-0, dupa ce l-a driblat pe Mârne si a marcat cu poarta goala. Cu doua minute înainte de finalul primei reprize, acelasi Dubarbier a trecut pe lânga „dubla”, sutul sau fiind parat de portarul gazdelor.

Repriza a doua a început cu UTA la conducerea ostilitatilor, dar Ibeh si Florin Dan nu l-au putut învinge pe Nuno Claro. Portughezul s-a vazut batut în minutul 59, dar tabela a ramas neschimbata, Dorel Zaharia trimitând în bara portii clujene. Dupa doar câteva secunde, aradenii aveau sa primeasca lovitura fatala: Lajos i-a acordat lui Buican al doilea cartonas galben si l?a trimis la cabine. Totul parea pierdut pentru gazde.

Si asa avea sa fie. Ultima jumatate de ora a fost dominata categoric de clujeni, elevii lui Andone zburdând pe teren si oferind publicului aradean un spectacol de care cu siguranta va duce lipsa pret de un an de zile. Introdus în minutul 65 în teren, Cristian Fabbiani avea sa marcheze la prima atingere. Si ce atingere: Dubarbier patrunde pe flancul stâng, paseaza în careu pentru conationalul sau, iar „Capcaunul” trimite superb, cu calcâiul, stabilind scorul final al întâlnirii si marcând unul dintre cele mai frumoase goluri vazute de Liga lui Mitica vreodata. Cine nu are argentinieni sa îsi cumpere…

UTA: Mârne – I. Balan, Boican, Marincau, Vasiljevic – Hidisan, Todea, Fl. Dan (Iacob, 60), Ibeh (Chita, 67) – Baltoi (Roszel, 46), Zaharia. Antrenor: Roland Nagy.

CFR Cluj: Nuno Claro – Tony, Cadu, Muresan, Panin – Culio, Leao, Dani, Dubarbier (Dubarbier, 71) – Semedo (Trica, 61), Ruiz (Fabbiani, 65). Antrenor: Ioan Andone.

 

FC Vaslui – Poli Iasi 0 – 0

Vasluienii sunt în cadere libera. Elevii lui Emil Sandoi pur si simplu nu se mai regasesc. Sâmbata seara, în derbiul Moldovei, „galben-verzii” au pierdut alte doua puncte, remizând, 0-0, cu Politehnica Iasi.

La intrarea în incinta Stadionului Municipal, fanii oaspetilor au fost scapati de sub observatie de Politia Comunitara din Vaslui, iar acestia au profitat de momentul de neatentie si au încercat sa fure un banner al suporterilor vasluieni, situati la Peluza Sud a arenei. Mai mult, în sprijinul fanilor de la Peluza Sud au sarit si o parte din suporterii de la Peluza Nord. A fost nevoie de interventia jandarmilor pentru a calma spiritele si, dupa circa 15 minute, cele doua tabere s-au linistit. Cele doua galerii s-au contrat pe toata durata partidei, mai ales prin bannere, însa nu au mai avut loc incidente.

Suporterii echipei FC Vaslui au protestat la începutul partidei fata de ultimele rezultate ale echipei, care nu a mai câstigat un meci în Liga I, de pe data de 19 martie, si, timp de 10 minute nu si-au încurajat favoritii, dar au afisat un banner prin care le cereau fotbalistilor sa joace fotbal de buna calitate, altfel fanii nu vor mai veni la stadion. Meciul în sine a fost unul lipsit de spectaculozitate. Vasluienii au cerut în doua rânduri lovitura de la 11 metri, o data la un presupus hent al lui Pecnik si a doua oara dupa o cadere în careu a lui Dan Matei, dar de fiecare data centralul Alexandru Deaconu a lasat jocul sa continue, stârnind furia gazdelor.

Cu ocazia acestei partide a fost inaugurata si nocturna Stadionului Municipal, eveniment marcat înainte de startul meciului de mai multe manifestari organizate de Primaria Vaslui.

FC Vaslui: Haisan – Buhus, Jovanovic, Andronic, Hugo Luz –Gheorghiu, Ljubinkovic, N’Doye, Balace (Zmeu, 64) – Matei (Bukvic, 75), Frunza (Buhaescu, 80). Antrenor: Emil Sandoi.

Poli Iasi: Branet – Homei, R. Ciobanu, L. Munteanu, Pecnik – Paruolo (Buta, 46), Naidin (Kalai, 89), Milea, Bernsjak (Straton, 85), Sfârlea – Cristea. Antrenor: Ionut Popa.

 

Otelul Galati – Steaua Bucuresti   0 – 1

Ocazii putine, fotbal si mai putin, dar Steaua îsi continua drumul spre titlu. Sâmbata dupa-amiaza, elevii lui Marius Lacatus au reusit sa se impuna la Galati cu 1-0, ajungând la cota zece, dupa un meci în care ambele combatante nu au oferit spectatorilor decât emotii.

Partida a început în nota caracteristica a partidelor facute de stelisti în acest retur. Prima ocazie a meciului a purtat semnatura lui Pepe Moreno, vârful columbian trimitând peste poarta în minutul 5, dupa un corner executat de specialistul Mendoza. În minutul 13, Szekely a încercat si el sa introduca balonul între buturi, dar sutul sau a ocolit spatiul portii lui Zapata, pentru ca, dupa alte cinci minute, Mirel Radoi sa fie blocat în ultimul moment în careul galatean, dupa un un-doi de efect cu Nicolae Dica.

Momentul care putea decide soarta partidei s-a consemnat dupa jumatate de ora de joc. Lansat perfect, Emil Jula a profitat de lipsa de vâna a lui Goian, a patruns spre poarta stelista si, singur-singurel cu Zapata, a trimis pe lânga, desi pozitia era una ideala. La poarta cealalta, Nicolita a încercat sa reintre în inimile suporterilor stelisti, însa sutul sau nu l-a putut învinge pe Kolev.

Jocul haotic a continuat si dupa iesirea de la cabine. Mendoza a încercat sa faca diferenta pe tabela în minutul 50, dar lovitura libera trimisa de peruan a fost retinuta de goalkeeper-ul galatenilor. Dupa alte câteva secunde, Dorin Goian a fost aproape si el de deschiderea scorului, dar fundasul sucevean al ros-albastrilor a trimis cu capul pe lânga.

Partida avea sa fie decisa cu zece minute înainte de final, stelistii marcând golul victoriei, evident, dintr-o faza fixa: Rica Neaga executa un corner în careul advers, Dorin Goian se înalta si recentreaza la coltul lung, de unde Mihaita Plesan introduce balonul în poarta. Scor final 1-0 si, desi nu joaca spectaculos, Steaua îsi mentine diferenta de doua puncte fata de CFR.

Otelul: Kolev – Sg. Costin, Nogo, Jelev, Salagean – Szekely (Cojoc, 23), Viglianti, Paraschiv, Deac (Elek, 72) – D. Stan, Jula (Silviu Ilie, 72). Antrenor: Petre Grigoras.

Steaua: Zapata – Golanski (Nesu, 63), Goian, Ghionea, P. Marin – Radoi, Lovin (Plesan, 61) – Nicolita (Neaga, 71), Dica, Mendoza – Pepe Moreno.Antrenor: Marius Lacatus.

 

Rapid Bucuresti – Pandurii Tg. Jiu            1 – 0

Rapidul are un înger pazitor si numele lui este Dani Coman. Sâmbata seara, ex-pitesteanul a facut un meci de zile mari, închizând practic poarta giulesteana în partida pe care elevii lui Marian Rada au câstigat-o pe teren propriu, cu 1-0, în fata revelatiei Pandurii Târgu Jiu.

Partida a început cu gazdele la conducerea ostilitatilor. În minutul 12, Emil Dica nu a putut profita de centrarea impecabila a lui Cesinha si a trimis putin pe lânga poarta gorjenilor. La rampa avea sa iasa apoi Mingote, goalkeeper-ul Pandurilor parând suturile expediate de Lucian Burdujan în minutele 16 si 20.

În minutul 40, lovitura de teatru în Giulesti! Centrarul Theodor Craciunescu acorda lovitura de la 11 metri pentru oaspeti, dupa un fault al lui Vasile Maftei asupra lui Ilie Iordache. Suporterii gazdelor aveau însa sa rasufle usurati. Acelasi Iordache îsi asuma responsabilitatea executarii penaltiului, dar Dani Coman intervine salvator.

Fostul portar al lui FC Arges avea sa fie salvator si dupa iesirea de la cabine. Dorind probabil din suflet sa îi demonstreze selectionerului ca ar trebui sa se gândeasca de doua ori în privinta titularizarii lui Bogdan Lobont la Europene, Coman a salvat în repriza a doua mai multe goluri ca si facute. Într-un final, giulestenii reusesc sa deschida scorul în minutul 67, când Costin Lazar suteaza plasat si îl învinge pe Mingote. Victoria se datoreaza însa în mare parte portarului rapidist. În zadar au cautat Pandurii egalarea. Dani Coman a fost practic de neînvins. Din pacate pentru oaspeti, seria de rezultate senzationale s-a oprit în Giulesti. Într-un Giulesti în care un portar rezolva de unul singur meciurile.

Rapid: Coman – Sapunaru, Maftei, M. Constantin, Bozovici –Dica, Grigorie, Lazar (Herea, 76), Cesinha – Despotovici (Joao Paulo, 61), Burdujan (Buga, 88). Antrenor: Marian Rada.
Pandurii: Mingote – Popete, Al. Rus, Chibulcutean, Cardoso (Ad. Rusu, 50) – Vasilache, Orac (Popescu, 68), Vancea, Stânga (Arieta, 71), I. Iordache – Piturca. Antrenor: Eugen Neagoe.


Intră acum și în grupul de