Box : Adrian Diaconu este campion mondial al WBC!


Intră acum și în grupul de

Ce emotii! Ce lovituri! Si, Doamne, câta daruire! Adrian Diaconu a devenit al patrulea campion mondial al României, dupa un meci de-a dreptul nebun, în care l-a învins categoric pe americanul Chris Henry.

„Rechinul” a pus stapânire pe ring înca din primele minute ale partidei. Având initiativa mai mult ca adversarul sau, compatriotul nostru a trimis mai multe crosee de stânga de-a dreptul nimicitoare. De partea cealalta, americanul s-a demonstrat un foarte bun încasator, aparându-se eroic în fata unui român dezlantuit.

Henry si-a aratat cu adevarat coltii în runda a cincea, când a abandonat defensiva si a trecut la atac, trimitând mai multe lovituri în figura lui Diaconu. Dar si unele nepermise, în ceafa „Rechinului” nostru. Din fericire însa, pugilistul român a trecut peste toate si a reusit sa continue în forta.

Situatia s-a complicat în cea de-a doua parte a meciului. Odata cu apropierea ultimului gong, oboseala si-a spus cuvântul si Diaconu a rezistat din ce în ce mai greu. Dar a rezistat! Si l-a „taxat” pe american cu fiecare ocazie. În final, verdictul nu avea cum sa fie altul, toti cei trei arbitri desemnându-l pe Adrian Diaconu campion mondial!!!

“Traiesc momente rare în viata mea. Vreau sa multumesc tuturor. A fost cel mai frumos meci din viata mea. În ultima repriza nu am fost poate atât de bun, dar am reusit sa câstig. Este o mare onoare pentru mine ca l-am avut pe presedintele Basescu alaturi. Trebuie sa faceti asa ceva ca sa întelegeti prin ce am trecut eu. A fost cel mai greu meci din cariera mea, sunt fericit ca am trecut cu brio. Daca ar fi posibil, as boxa numai pentru românii mei. Am nevoie de o vacanta, de un an ma antrenez încontinuu. Vreau sa va multumesc tuturor! Centura e la Bucuresti!”, a declarat emotionat, obosit si fericit, noul nostru campion mondial, imediat dupa aflarea verdictului.  
Într-adevar, centura este la Bucuresti si speram sa nu mai plece niciodata. Bravo, “Rechinule”! Suntem mândri de tine!!!


Intră acum și în grupul de