Acasă Actualitate Verificări făcute de DSP Suceava la pensiuni și restaurante ce organizează mese...

Verificări făcute de DSP Suceava la pensiuni și restaurante ce organizează mese festive în perioada Sărbătorilor Pascale


Intră acum și în grupul de

Inspectorii sanitari ai Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava au început controalele în unităţile de cazare şi unităţile de alimentaţie publică din judeţul Suceava, care organizează mese festive în perioada Sărbătorilor Pascale.

Directorul executiv al DSP Suceava, ing. Andrei Ianovici, a declarat, luni, pentru NewsBucovina, că aceste controale au început pe data de 1 aprilie 2017 şi vor continua până de Paşti.



Ianovici a spus că verificările vizează, printre altele, condiţiile igienico-sanitare din unităţile de cazare, precum şi cele din spaţiile de servire şi preparare a alimentelor, o atenţie deosebită fiind acordată modului în care se efectuează dezinfecţia spaţiilor şi asigurarea materialelor dezinfectante.

El a mai spus că în cadrul controalelor se va urmări dacă personalul angajat al acestor unităţi a urmat cursuri de noţiuni fundamentale de igienă şi dacă a efectuat controalele medicale periodice, inspectorii sanitari urmând să verifice şi calitatea apei potabile din unităţile de alimentaţie publică şi cele de cazare, în special, la cele care au surse proprii de alimentare cu apă.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version