Prefectura va fi sesizata de PNL ca primarul Sucevei a incalcat legislatia privind interzicerea migratiei politice


Intră acum și în grupul de

Purtatorul de cuvânt al organizatiei judetene PNL Suceava, Mihai Aurel Steiciuc, a declarat luni, dupa ce primarul Ion Lungu si-a înscris candidatura pentru un nou mandat din partea PD-L, ca vor trebui adoptate masurile legale prevazute de legislatia privind migratia politica. Acesta a tinut sa precizeze ca Ion Lungu nu a fost exclus din PNL, ci ca si-a pierdut calitatea de membru de partid, prin aderarea la un alt partid, dupa ce si-a înscris candidatura la functia de primar din partea PD-L.

Mihai Aurel Steiciuc a mentionat ca trimite o sesizare în acest sens catre Prefectura Suceava pentru a adopta masura legala.

Potrivit legislatiei privind interzicerea migratiei politice a alesilor locali, un primar îsi pierde functia daca adera la un alt partid.

Purtatorul de cuvânt al PNL Suceava a spus ca în cazul lui Ion Lungu, organizatia locala a propus sa i se retraga acestuia calitatea de membru de partid, dar ca masura nu a fost discutata de conducerea organizatiei judetene si ca acesta era membru al PNL pâna la depunerea candidaturii din partea PD-L.  

Prefectul de Suceava, Alexandru Stefan Baisanu, a evitat sa se pronunte asupra acestui caz, precizând doar ca Prefectura va adopta „masurile legale” care se vor impune. 


Intră acum și în grupul de