Doi contrabandiști ucraineni reținuți cu focuri de armă de polițiștii de frontieră suceveni, la Vicovu de Sus

Doi cetățeni ucraineni, în vârstă de 30, respectiv 31 de ani, care transportau colete cu țigări, au fost reținuți, luni seară, cu focuri de armă de polițiștii de frontieră suceveni, fiind cercetați pentru contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Purtătorul de cuvânt ai STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, a informat, marți, într-un comunicat de presă că poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus, judeţul Suceava, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

”Astfel, în jurul orei 22.00, lucrătorii noştri au observat  în apropierea graniţei cu Ucraina, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, două persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Imediat poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au încercat să fugă.

Pentru reţinerea persoanelor care nu s-au supus somaţiilor, lucrătorii noştri au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Astfel, polițiștii de frontieră au reţinut doi cetățeni ucraineni, care ulterior au fost identificați ca fiind Valeri S., în vârstă de 30 de ani și Ivan H., de 31 de ani.

Imediat au fost anunțate și autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, iar în urma verificării zonei, au fost descoperite două colete care conţineau 2.000 pachete de țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană”, a arătat Poroch-Serițan.

El a precizat că țigările în valoare de 22.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar celor doi ucraineni, polițiștii de frontieră le-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Lucrarea penală a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea soluționării legale. (Irina Lițu)