Oferta americana de investitii pentru Aeroportul Suceava


Intră acum și în grupul de

Grupul de firme american ANYC Group Inc. intentioneaza sa investeasca în dezvoltarea Aeroportului Suceava, urmând ca la începutul lunii iunie sa depuna oferta ce prevede lungirea pistei la 2400 de metri, astfel încât sa permita aterizarea oricarui tip de avion, dar si construirea unor depozite de marfuri care ar urma sa fie aduse cu avioane din SUA si tari din Asia.

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mîrza, a declarat marti, ca într-o prima etapa, va fi marit la 24 numarul curselor saptamânale de pe acest aeroport.  

Gavril Mîrza a aratat ca pâna la începutul lunii iunie, autoritatile sucevene vor intra în posesia studiului de dezvoltare si al master-planului realizate de firma germana K+P.

Grupul de firme american ANYC Group Inc., a anuntat, în luna februarie, intentia de a participa la dezvoltarea Aeroportului sucevean si a propus administratiei judetene un parteneriat pentru constructia unei zone de liber-schimb în perimetrul aeroportului.

Reprezentanti ai administratiei sucevene au stabilit, în luna iunie 2007, cu cei ai firmei germane K+P, ce a realizat Terminalul doi al Aeroportului international din Munchen, cele trei etape ale proiectului de modernizare si reabilitare a aeroportului din Suceava.

Pe lânga reabilitare si prelungire a pistei de la 1.800 la 2.400 de metri, la aeroportul Suceava trebuie modernizat si sistemului de balizaj si cladirea aerogarii.


Intră acum și în grupul de