Șura unei gospodării din Ciprian Porumbescu, distrusă de un incendiu izbucnit de la un foc făcut pentru curăţenia de primăvară


Intră acum și în grupul de

Un foc făcut pentru curăţenia de primăvară şi lăsat nesupravegheat a declanșat marți seară un incendiu la o gospodărie din comuna suceveană Ciprian Porumbescu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Ciprian Porumbescu, au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Ciprian Porumbescu.

”La sosirea echipajelor, ardea acoperişul unei anexe din lemn, cu învelitoare din azbociment, cu pericol de propagare la casa de locuit şi la gospodăriile învecinate”, a arătat Găleată, precizând că incendiul, anunțat prin 112 la ora 18:56, a fost lichidat la ora 20:40.

In incendiu au ars şura pe 25 de metri pătraţi, circa 40 de baloţi de paie, 60 de snopi de strujeni şi aproximativ o tonă de fân.

”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un foc deschis în spaţii deschise, făcut pentru curăţenia de primăvară şi lăsat nesupravegheat”, a menționat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

El a mai adăugat că din fericire, nu s-a înregistrat victime, iar pompierii au salvat construcţiile învecinate.


Intră acum și în grupul de