O noua etapa in programul educational „O lume a prieteniei”


Intră acum și în grupul de

O noua etapa în cadrul programului socio-educational „O lume a prieteniei” s-a desfasurat în perioada premergatoare sarbatorilor pascale, o serie de gradinite din mediul urban si rural derulând o serie de activitati. Proiectul a fost initiat în luna decembrie 2007 de compartimentul învatamânt prescolar din cadrul ISJ Suceava, astfel, înaintea sarbatorilor de iarna au fost implicate 11 gradinite-resursa, 12 gradinite beneficiare cu 22 grupe si 550 copii prescolari.

În etapa a II-a au fost selectate 32 gradinite din mediul urban si nominalizate de catre ISJ în calitate de unitati-resursa pentru 35 gradinite din mediul rural, unitati-beneficiare, având 49 de grupe si 890 de copii prescolari.

Prin acest proiect se urmareste dezvoltarea unor parteneriate cu valente socio-educationale, largirea conlucrarii dintre cadre didactice din unitati si medii diferite, educarea copiilor prescolari în spiritul întelegerii, cooperarii si întrajutorarii celor asemenea lor, care temporar se afla într-o situatie socio-economica precara, sensibilizarea parintilor, sponsorilor si colaboratorilor gradinitelor-resursa asupra situatiei în care se gasesc anumite unitati de învatamânt prescolar si copiii care le frecventeaza.

Între aceste gradinite au avut loc activitati educative cu copiii, precum vizite reciproce, concursuri între copii pe teme de educatie rutiera, sanitara, ecologica, serbari si activitati comune, excursii tematice, expozitii comune de lucrari, activitati metodice comune a educatoarelor din unitati din urban si rural. Nu în ultimul rând, au avut loc donatii din partea copiilor si parintilor unitatilor resursa – jocuri si jucarii noi, haine, materiale si auxiliare didactice, dulciuri. 


Intră acum și în grupul de