Lumina Harică de la Ierusalim ajunge și în acest an la Suceava cu sprijinul Fly Club Bucovina


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, că Lumina Sfântă va ajunge și în acest la Suceava.

El a spus că a avut discuții împreună cu reprezentanți ai Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților privind aducerea Luminii Sfinte.

Astfel, cu sprijinul Fly Club Bucovina, s-a convenit ca un avion de mici dimensiuni să meargă la București cu doi reprezentanți ai Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Aceștia vor aștepta cursa care vine de la Ierusalim cu Lumina Sfântă și apoi o va aduce pe Aeroportul de la Suceava de unde Arhiepiscopia va organiza distribuția Sfintei Lumini către potropopiate și parohii.

„Începând cu ora 19.30 așteptăm cursa care va veni cu reprezentanții Arhiepiscopiei ce va veni de la București”, a spus Flutur.

Lumina Sfântă este adusă la Suceava din 2009 fiind distribuită parohiilor din judeţul Suceava, dar şi din judeţele apropiate, inclusiv celor din regiunea Cernăuţi.

Sfânta Lumină este una dintre marile minuni ale Creştinismului, care se arată de Paştele Ortodox la Ierusalim, în timpul Vecerniei din Sâmbăta Mare, între orele 12.30-14.30, deasupra Sfântului Mormânt ca un foc care se pogoară din cer şi care în primele minute nu arde.(N.B.)


Intră acum și în grupul de