Doi bărbați din Udești, reținuți după ce au ascuns țigări de contrabandă de aproape 140.000 de lei sub saci cu ceapă


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni au reținut doi bărbați din Udești care transportau cu o autoutilitară țigări de contrabandă de aproape 140.000 de lei.

Poliția Județeană Suceava a anunțat că miercuri la prânz un echipaj din cadrul Serviciul Rutier – IPJ Suceava, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe raza localităţii Pătrăuţi a oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat de 25 ani, domiciliat în comuna Udești,  iar pe scaunul din dreapta se afla un bărbat  de 49 ani, din aceeași localitate.

În urma cercetării la faţa locului efectuate de polițiști, s-a constatat că în habitaclul autoutilitarei se aflau depozitaţi mai mulţi saci cu ceapă, sub care a fost identificată cantitatea totală de 12.500 pachete cu ţigarete de provenienţă duty-free.

Întreaga cantitate de ţigarete a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi efectuate verificări cu privire la săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Cei doi bărbați au fost reținuți urmând să fie prezentați Judecătoriei Suceava, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Poliția Suceava menționează că în acest caz prejudiciu estimativ este de 137.500 lei.

Autoutilitara în valoare de aproximativ 4.000 Euro a fost indisponibilizată la sediul I.P.J. Suceava, iar cercetările vor fi continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. (N.B.)


Intră acum și în grupul de